Muzika
0

SUMMER WITH UK BEATS

Sarajevo-X
British Council (Britanski Savjet), u partnerstvu sa UG Kontra, u Sarajevu će ovog ljeta ugostiti svjetski poznate DJ-eve i producente elektronske muzike iz Velike Britanije, s ciljem promocije moderne britanske muzike i kulture.

Uz podršku lokalnih Kontra DJz bosanskohercegovačkoj publici predstaviće se 4 vrhunska britanska DJ-a i producenta na tri različita muzička događaja.

04.06.2004. SUMMER WITH UK BEATS - PART 1 D.A.V.E. the drummer (Apex / Hydraulix, UK)

  • Techno setovi: MPJ Slo, DJ Vektor i MPJ Pedja START 23h – STOP 05h

Vrhunski techno DJ i producent iz Velike Britanje, po prvi put u Sarajevu. Preporuke za sve ljubitelje kvalitetnog techno zvuka.

18.06.2004. SUMMER WITH UK BEATS - PART 2 DJ Optiv (Cause 4 Concern / Red Light, UK) Kontra DJz (BiH)

START 23h – STOP 05h

Producent koji je „kriv“ za Cause 4 Concern, grupu producenata koji su extremno traženi na drum and bass sceni. Svi koji vole čisti techstep zvuk će zasigurno uživati u njegovom setu.

02.07.2004. SUMMER WITH UK BEATS - PART 3 Optical (Virus, UK) Matrix (Metro, UK) Dr.Zen (Balkan Radar / Q Department, BiH/USA) Kontra DJz (BiH) START 23h – STOP 05h

Do sada najsnažniji drum and bass party u BiH. Braća Quinn (Optical i Matrix) u vrlo rijetkoj prilici nastupiće zajedno. Matrix sa svojim disco-house influenciranim liquid funk-om će se zasigurno svidjeti ljubiteljima mekšeg drum and bass-a, dok za Opticala ne treba neko specijalno predstavljanje, jer je to čovjek koji je zajedno sa svojim kolegom Ed Rush-em izmislio techstep i zasigurno je jedan od najboljih i najpoznatijih dnb producenata na svijetu. Očekuje se i dolazak Dr.Zena (Dražen Bošnjak) bosanskog uspješnog producenta iz New Yorka i vlasnika Balkan Radar labela i q derpatment produkcijske kuće.

Lokacija za navedene muzičke događaje je Klub Mak - Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Grbavica, odmah do šopinga), sa kapacitetom od 500 ljudi po jednom događaju. Zvučni sistem će biti Acoustic Line 10-20KW. Planirana su i dva jumbo platna za VJ projekcije. Za sve ljude koji rezervišu karte na www.kontra.ba/uksummer (site i rezervacije počinju od četvrtka 27.05.2004.) UK Kontra poklanja besplatan promo CD.

Korisni linkovi: www.kontra.ba www.britishcouncil.ba www.davethedrummer.net www.metrorecs.net www.balkanradar.ba www.qdepartment.com

Napominjemo da će sarajevo-x.com portal u saradnji sa Kontrom za navedene partyje dijeliti besplatne ulaznice. O načinu kako da dođete do besplatnih ulaznica, bit ćete blagovremeno obavješteni.