Na platou Skenderija
152

Summer Lounge će tokom SFF-a ugostiti popularne DJ-eve evropske elektronske scene

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Summer Lounge je većini poznat kao mjesto najboljeg provoda za vrijeme sarajevskog filmskog festivala. Posjetitelji će već 10. augusta imati priliku da svojim prisustvom uveličaju početak ove uzbudljive ljetne priče na poznatoj lokaciji plato Skenderija.

Neka od imena koja se spominju kao gosti ovogodišnjeg Summera su zasigurno zauzela svoje mjesto na evropskoj elektronskoj sceni i poznata su čak i onima koji malo manje poznaju istu.

Roger Sanchez, kao prošlogodišnji gost Summera, jedan je od većih umjetnika koji su nastupili na ovom stageu i na sarajevskom filmskom festivalu uopšte.

Dennis Cruz, kao dobitnik nagrade za najboljeg španskog umjetnika 2016. godine, će nastupiti 15.augusta. "Bad Behaviour" je jedna od njegovih poznatijih traka koju ste mogli čuti veoma često u njegovim setovima.

Frank Keteleer, poznatiji kao Franky Rizardo, nastupa 16. augusta na istom stageu. Tech house i House se najviše prožimaju njegovim setovima, a da on to jako dobro radi svjedoči i label za koji izdaje. Riječ je najpoznatijem britanskom labelu Defected. Istoimeni festival se svake godine održava u susjednoj nam Hrvatskoj. Svi oni koji nisu imali priliku da ga posjete i koji su propustili nastupe ovih artista moći će to nadoknaditi u Summer Loungeu ove godine.

Domaća podrška 15. i 16. augusta su DYNNOTIK i Hator. Pored njih u Summeru nastupaju i Six&Belly, Dizzy Dee, Digital Seekers, 9vol, Iosh, Ryo, Stellar, Ammar K... Prvu noć, 10. augusta, nastupa RNB CONFUSION.