82 ljeta iza nje
6

Sumirock je najstarija DJ-ica na svijetu, nastupa po klubovima u Tokiju

Klix.ba
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot
Japancska DJ-ica Sumiko Iwamuro, umjetnog imena Sumirock, već nekoliko godina nastupa u noćnom klubu DecabarZ, u gradskoj četvrti Shinjuku u samom centru Tokija. Ništa čudno u tome ne bi bilo da nije riječ o 82-godišnjoj baki.

Ovu neobičnu japansku baku, DJ-icu, ne samo da su prihvatili redovni gosti kluba, nego im je ona i jedan od omiljenih klupskih izvođača.

S druge strane, Sumiko sa svojim bratom preko 60 godina uspješno vodi Gyoza restoran, kojeg su naslijedili od roditelja. U restoranu se serviraju tradicionalne japanske okruglice, a otprilike jednako toliko je zaokupljena i muzikom. "Moj otac je volio jazz, on je bio jazz bubnjar i nakon Drugog svjetskog rata redovito je kupovao ploče koje sam stalno slušala", rekla je Sumiko u jednom intervjuu.

Prije pet godina je odlučila postati DJ-ica kad je, nakon što joj je preminuo muž, shvatila da mora naći hobi koji bi joj pomogao prebroditi njegov gubitak. Hobi koji je izabrala bilo je bavljenje elektronskom muzikom, prema kojoj je uvijek imala afinitete. U kasnim sedamdesetim godinama svog života konačno je upisala i kursa za DJ-a.

Uspješno ga je završila, što joj je omogućilo i predstavljanje svojih sposobnosti po noćnim klubovima. U vrlo kratkom roku, dobila je angažman u klubu DecabarZ.

"Ona ima tu posebnu energiju koja seže dalje od njezinih godina", rekao je za Reuters 25-godišnji Fuminari Fujii, redovni gost kluba.

DJ