Muzika
26

Suicidal Tendencies i Hatebreed na Exitu

Klix.ba
Još jedna odlična vijest za ljubitelje gitara na Exit festivalu, za subotu, 14. juli, su potvrđena dva benda koja će osigurati nezaboravan doživljaj obožavaocima hardcore zvuka - Suicidal Tendencies i Hatebreed.

Na glavnu binu Exit festivala dolazi američki hardcore sastav Suicidal Tendencies, predvodnici skate punk i crossover thrash žanra. Od začetka benda, daleke 1982. godine, kada su proglašeni za "najveće propalice" i kada su im zabranjene svirke u Los Angelesu zbog navodne povezanosti benda sa nasiljem, do danas, Suicidal Tendencies su postali simbol nevjerovatne festivalske svirke, predvođeni energičnim frontmenom Mikeom Muirom, koji je, vjerovatno zasluženo, u međuvremenu dobio nadimak Cyco Miko.

U svojoj bogatoj karijeri izdali su osam studijskih albuma, dok je deveti najavljen za ovu godinu, uz tvrdnju da sastav ima spremna tri nova albuma i samo trebaju odrediti datum objave. Publici Exit festivala Suicidal Tendencies su se predstavili nastupom na Explosive bini prije nekoliko godina, kada je stejdž bio suviše mali da primi sve obožavaoce, a na koncertu su skakali doslovno svi, od publike u posljednjem redu, do članova osiguranja.

Istu večer iz Connecticuta nam dolazi hardcore sastav Hatebreed. Njihov debi album "Satisfaction is the Death of Desire", objavljen 1996. za Victory Records, bio je najprodavaniji debi album u historiji ove muzičke kuće. Turneja sa sastavima Slayer, Deftones i Napalm Death utječe na njihov zvuk i naredna dva albuma, a do izlaska četvrtog albuma, "Supremacy" iz 2006. godine, Hatebreed su već svirali sa metal i hardcore legendama poput bendova Slayer, Slipknot i System of a Down. Ono što nam obećavaju na Fusion bini 14. jula je odlična svirka, uz pregršt hitova iz dosadašnje karijere i sa posljednjeg albuma.

Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima možete pronaći na: www.exitfest.org.