|

"Stronghold & Pigsty and the barrel squad" u okviru 4. ISF-a

"Stronghold & Pigsty and the barrel squad" u okviru 4. ISF-a
0
S
Sarajevo-x.com
1.11.2007. u 11:00
0
komentara
0

dijeljenja
"Stronghold & Pigsty and the barrel squad" u okviru 4. ISF-a
U okviru 4. Interground Sarajevo Festivala bend "Stronghold & Pigsty and the barrel squad", na sceni Fis-a Club Bock nastupit će 3. novembra u 21 sat. Ulaznici se nalaze u pretprodaji u prostorijama Fis-a, a cijena karte je 3 KM, odnosno 5 KM sa konzumacijom.
Bend Stronghold formiran je 2000. godine, ali pod drugim imenom (Not For Trendy Suckers). Hard core scena u Hrvatskoj tada je bila slabo razvijena i okupljala je svega nekoliko bendova koji su preferirali taj zvuk. U tom periodu u Zagrebu niko nije svirao NYHC, pa se bend okrenuo tom zvuku. 2001. godine u bend dolazi Karlo (vokal), čime je i zvanično formiran Stronghold.

Prvi nastup su imali 21. juna 2002. godine u Zagrebu. Iznenađeni i impresionirani pozitivnom reakcijom publike, bend je shvatio da je upravo to bilo potrebno masi. Zvuk koji su gradili bio je kao NYHC, u koji su uveli svoj specifičan ton. Zvuk bi se mogao opisati kao mješavina mosh i old school hard core-a, punk rock-a, pa čak i metala, u koji je uneseno mnogo strasti, bijesa i osjećajnih melodija. Njihove pjesme su o uobičajnim životnim stvarima, ulici, prijateljima, politici, životu i smrti, ljubavi i mržnji...

Na razvoj benda utjecali su mnogi bendovi, poput: Blood For Blood, Sheer Terror, Yuppicide, Madball, Sick Of It All, Suicidal Tendencies, Social Distortion, Pennywise, Biohazard, Crowbar, Rykers, Backfire i još mnogi drugi.

Tokom 2002. godine snimaju se demo snimci, a 2004. snimaju album, koji će 2005. godine izdati kao DIY izdanje (CD) pod nazivom "Stronghold". Neke od tih pjesama su objavljene na nekoliko kompilacija. Do sada, bend je dijelio stage sa bendovima: Terror, Bounz The Ball, UK Subs, Spider Crew, Muzika Poludelih, Deafness By Noise…

U ljeto 2005. godine postava u bendu se mijenja. Bend bi uskoro trebao ući u studio i snimiti par novih pjesama, ali još uvijek traže izdavača.
Pigsty and the barrel squad, bend zasigurno zanimljivog naziva, nastaje u Zagrebu sredinom 2004. godine. Bend formiraju: Dejo (vokal), Vuc (gitara), Boro (bas) i Stipe (bubnjevi).

Bend je snimio promo CD na kojem se nalazi 8 pjesama, a planiraju u proljeće slijedeće godine snimiti svoj prvi album, koji bi bio produciran u Londonu od strane benda "Mondo generator". Do sada su imali nekoliko zapaženih nastupa u Zagrebu i okolini. Filozofija benda je zabava, rocknroll, prijateljstvo, bunt i hladno pivo!

Muzika koju sviraju je mix rocknrolla, hard cora, punkrocka i oi-punka. Bendovi koji su uticali na njih su "Blood for blood", "Dropkick murphys", "Social distortion", "Motorhead", "Angel city outcasts", "Anti-heroes", "Bruisers", "Johnny Cash"...
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.