Koncert u centru grada
394

Stotine Tuzlaka uživalo u najljepšim bajramskim pjesmama

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Renomirani izvođači duhovne muzike iz Turske i Bosne i Hercegovine večeras su na Trgu slobode u Tuzli upriličili bajramski koncert. Stotine građana imalo je priliku uživati u bogatom repertoaru i najljepšim bajramskim pjesmama.

U povodu Kurban-bajrama večeras je na Trgu slobode u Tuzli upriličena manifestacija pod nazivom "Radost bajramska". U bogatom programu su učestvovali poznati interpretatori ilahija i kasida iz Bosne i Hercegovine, ali i Turske.

Večerašnji repertoar prilagođen je vjerskom prazniku, ali i trajnom sjećanju na bosanske šehide i žrtve genocida Srebrenici.

U okviru programa, kojeg su pomno pratili brojni građani, Omladinski hor iz Zenice izveo je Srebrenički inferno, dok su najljepše ilahije i kaside izveli Armin Muzaferija, hafiz Aziz Alili, Mustafa Isaković te Hasan Kuškoz.

Program su dodatno obogatili i narator Mirza Mušija, kao i članovi ansambla Mesudijja, hora Gazi Turali-beg iz Tuzle i omladinskog hora iz Zenice.

Organizatori manifestacije "Radost baramska" su Udruženje građana "Sevdah za mlade", Medžlis Islamske zajednice u Tuzli i Applause agencija.