Muzika
0

Storm Nights i u gradovima BiH

Sarajevo-x.com
Storm Nights partyji stigli su i u našu zemlju, kako bi unijeli novi dašak svježine u noćni život, ujedno predstavljajući korak dalje u razvoju i ekpanziji elektronske muzike u BiH.
Radeći na popularizaciji elektronske muzike, do sada su na svojim eventima ugostili mnogobrojna imena evropske, ali i svjetske elektronske scene, te podržali najveće evropske festivale Time Warp, Mayday, Nature One, Future Trance, na kojima su nastupali Carl Cox, Sven Vath, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Ricardo Villalobos, Loco Dice, Dubfire, Marco Carola, Magda, Turntablerocker, Chris Liebing, Lutzenkirchen, Marco Bailey i drugi.

Ovaj put Storm Nights su odlučili počasiti i bosanskohercegovačku publiku serijom nezaboravnih dešavanja, s ciljem podizanja noćnog života na jednu novu razinu. Iz Hamburga u Sarajevo i Tuzlu stiže dvojac koji svojom produkcijom i live nastupima ne ostavlja prostor ravnodušnosti. Patric i Frederic, poznati kao Kaiserdisco, svojim radom i ogromnim talentom dokazuju kako biti najbolji u ovom polju uprkos jakoj konkurenciji. Od 2008. godine do danas postigli su nezamisliv uspjeh, te dobili podršku od najvećih imena elektronske scene kao što su Len Faki, Technasia, Umek, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Stephan Bodzin, Dubfire, Tiefschwarz. Trenutno ovaj dvojac radi na svom prvom potpunom albumu koji možemo očekivati krajem ove godine.

Do tada bosanskohercegovačka publika će u okviru projekta "Storm Nights" 4. juna 2010. godine u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru (BKC) i 5. juna 2010. u tuzlanskom Domu mladih (Palma) uživati u ekscentričnom i modernom zvuku koji donose Kaiserdisco. Storm Nights, kao novoj struji u kreiranju evenata podršku će pružiti i iskusni tim Xpozure koji provjereno zna iznenaditi detaljima, te ujedno zabaviti mlade ljude.

Ovaj put Xpozura će kreativnim inervencijama u prostoru učiniti ambijent još privlačnijim i neobičnijim, kako u Sarajevu tako i u Tuzli, te kroz dekoraciju interijera ostaviti neizbrisiv trag Storm Nights evenata. Također, na oba eventa zvijezdama večeri pridužit će se na Main stage-u sarajevski dj-evi Grooven (XPO-dj's), Bonjasky, Borg, Vanyano iz Tuzle, te No Grovement iz Mostara. Za art performance biti će zaduženi Capoeira performers, a cijeli program biti će popraćen posebnim audio i vizuelenim efektima.

U ambijentu koji će biti posebno kreiran za obje noći mnoštvo sadržaja će imati misiju da stvori svježe iskustvo okupljanja i jedan drugačiji način zabave.

Ulaz na event u Sarajevu je besplatan uz priloženu pozivnicu koje će hostese eventa dijeliti po caffee barovima i klubovima, za one posjetitelje koji dođu na event do ponoći, dok će se za event u Tuzli karte prodavati po cijeni od 10 KM.