Stoljeće od rođenja Franka Sinatre: Glas koji svijet nije zaboravio

A
Anadolija
12.12.2015. u 16:24
18
33
Stoljeće od rođenja Franka Sinatre: Glas koji svijet nije zaboravio
18
Povodom 100. godišnjice rođenja pjevača i filmskog glumca Franka Sinatre, koji je svjetsku slavu stekao nizom muzičkih hitova poput pjesama "Stranci u noći" i "New York, New York", širom svijeta su organizovani različiti događaji u znak sjećanja na ovu veliku zvijezdu.
Jedan od događaja je koncert Grammyjevih zvijezda "Sinatra 100" u Las Vegasu na kojem je Lady Gaga pjevala "New York, New York". Događaju su prisustvovali i Celine Dion i Quincy Jones, a Lady Gaga je nastupala u odjeći koja podsjeća na Sinatrinu.

I u Londonu su se prisjetili Sinatre organizujući izložbu fotografija, a obožavaocima je pružena prilika i da kupe neke od njih. 

Frank Sinatra, koji je tokom karijere dobio nadimak The Voice (Glas), je rođen 12. decembra 1915. godine u New Yorku. Sin je italijanskog imigranta, rođen u radničkoj porodici. Još kao mladić počinje se baviti muzikom, prvo u maloj grupi, a zatim samostalno. Postepeno niže uspjehe i privlači milione obožavatelja.

Sinatra je autor stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova. Za najbolju sporednu ulogu u filmu ¨Odavde do vječnosti¨ 1953. dobio je Oscara.

Frank Sinatra umro je od srčanog udara 14. maja 1998. godine.


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: