Muzika
0

Sting izdaje novi album

Klix.ba
Nakon četverogodišnje pauze Sting je odlučio da ponovo uđe u studio i snimi svoj novi album na kojem gostuju Mary J Blige i sviračica citre Anoushka Shankar.

Sting će 22. septembra izdati svoj sedmi studijski album Sacred Love kojeg je producirao njegov dugogodišnji klavijaturista Mark 'Kipper' Eldridge. Album je u aprilu dovršen u Parizu, i Stingov bend je nedavno otputovao u Los Angeles kako bi dovršili materijal za dvd koji izlazi u oktobru. Na njemu će se nalaziti snimak koncerta u Mayan Theatru, i mix starijeg i novijeg materijala.

S obzirom da je već obradio jazz, Sting se ovog buda odlučio na malo r'n'b-a i uradio je duet sa r'n'b pjevačicom Mary J. Blige. Pjesma nosi naziv "Whenever I Say Your Name". Mary i Sting su se upoznali 2001. godine kada su zajedno izveli Stingovu pjesmu "If You Love Somebody Set Them Free". Sting je bio toliko impresioniran da je odmah poslije izvedbe htio da ona radi s njim na novom albumu. Na albumu također gostuje i Anoushka Shankar, sviračica citre, koja je sa Stingom uradila pjesmu "Book Of My Life". Prvi single s albuma će biti Send Your Love koji izlazi krajem jula, a Sting još planira i svjetsku turneju početkom 2004. godine.