Muzika
34

Still Crazy u City Pubu u četvrtak

Klix.ba
Profesori su ponovo sa nama u City Pubu, u četvrtak, 5. juna.

Bend Still Crazy, su 2006. godine osnovali univerzitetski profesori Haris Cerić (ritam gitara), Saša Leskovac (solo gitara i vokal) i Asim Mujkić (bas i vokal), a od 2013 u grupi je i bubnjar, heavy metal umjetnik Senad Marawa (ex-Bombarder, Axa, Excalibur, D.Throne, Rapid Fire...).

Grupa je dobila ime po britanskoj komediji iz 1998. o ostarjelim rockerima, a nastala je iz potrebe za antistress terapijom od frke na fakultetu i okolini. Kako kažu, "neki ljudi idu na pecanje, na šah, mali fudbal a mi se sedmično nađemo u prostoriji za probe, uštekamo instrumente i otčepimo se. Vratimo se kući happy”.

U grupi sviraju četiri muzičke generacije. Asim i Saša zajedno sviraju cijeli život. Nakon srednjoškolskog sastava Nesvrstany u rodnom Brčkom, osamdesetih nastupaju pod imenom Norma Jean u sarajevskoj café-galeriji Zvono. Njih dvojica, kao stariji dvojac u grupi, u glavnom kroje repertoar kojega čini muzika uz koju su odrastali i koju vole svirati – Neil Young, Allman Brothers, Grateful Dead, glam rock, blues… Oni su Still Crazy. A vi?"