|

VIDEO
/
Stigao je Frenkiejev dugoočekivani album "Troyanac"

Stigao je Frenkiejev dugoočekivani album "Troyanac"
84
Piše: M. B.
12.11.2012. u 12:00
16
komentara
84

dijeljenja
Stigao je Frenkiejev dugoočekivani album "Troyanac"
Nakon što je publiku oduševio singlovima "Gori" i "Situacije", najpopularniji balkanski reper Frenkie je na radost svih fanova danas objavio novi četvrti album "Troyanac".
Na albumu se nalazi 13 pjesama, a izvršnu produkciju za većinu muzike potpisuje Edo Maajka. Gosti na albumu su i Kontra, Marčelo, Vukašin iz grupe Irie Fm, Dj Mrki, Filip Dizdar i Buba Corelli, a od producenata tu su još Koolade, Niss, Toza, Xcirey, Mayer, Tripio i Kibo.

Kako je Frenkie ranije izjavio ovo je njegov najšareniji album kada su u pitanju stilovi muzike. Hip hop ritam je i dalje, kako je rekao, temelj i kičma albuma, ali pored toga tu je reggae i funk.

"Kada sam odlučio da moj novi album nosi ime 'Troyanac' i počeo o tome razmišljati malo ozbiljnije, zamišljao sam kako bi izgledao jedan moderni trojanac. Onda sam shvatio da ih poznajem nekoliko. To su moji prijatelji koji su zakoračili u svoje tridesete, osnovali porodicu, našli posao, ali pri tome nisu zaboravili svoje ideale i principe, svi mi koji radimo u firmama, školama, na fakultetima, u kancelarijama, bolnicama, parlamentima i koji tamo, dakle iznutra, pokušavamo promijeniti dosadašnji balkanski način razmišljanja i poslovanja. Neki su s vremenom podlegli struji koja i danas djelomično uspijeva održati na životu stara pravila, ali sam siguran da ima i onih koji se još bore i polako iznutra mijenjaju stvari. Tradicionalne metode pomoću kojih smo se do sada borili zastarijevaju i neke tvrđave se mogu zauzeti samo iznutra, zato je vrijeme da postanemo Troyanci!“, izjavio je Frenkie ranije.Album se može kupiti na Itunesu i Amazonu, te poslušati na zvaničnom YouTube kanalu.

Svim svojim fanovima Frenkie je preko Facebook stranice poručio:

"Neću vam s**t' da ne skidate ilegalno sa neta jer to i ja činim, ali ako volite ovu muziku i podržavate izvođače kupite, ne samo moj, nego svaki domaći rep album! Uživajte, slušajte, shareujte i vidimo se na nekim od koncerata! Frenkoza"Spisak pjesama:

1. Šamaranje feat. DJ Mrki
2. Gori
3. Creme de la creme begins feat Marčelo, Edo Maajka i DJ Mrki
4. Francuz
5. Napaćeni bošnjo
6. Lionel Messi rap feat Kontra
7. Situacije feat Sale
8. Ko, šta?! feat DJ Mrki
9. Pismo Milanu
10. Frenkie i Buba Coreli feat Buba coreli
11. Why you want feat Vukašin
12. Trojanac
13. Dinamit feat Filip Dizdar
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...