Nakon skoro 40 godina
0

Steven Tyler napušta Aerosmith

Sarajevo-x.com
Steven Tyler (Foto: AP)
Steven Tyler (Foto: AP)
Kultna rock grupa Aerosmith nakon skoro 40 godina postojanja ostala je bez svog frontmena Stevena Tylera. Prema riječima gitariste Joea Perryja, o njegovom potezu članovi benda saznali su iz intervjua postavljenog na Internetu.

Perry je priznao da su bili iznenađeni i razočarani viješću.

"Koliko ja znam, Steven je otišao iz grupe. O tome ne znam ništa više nego vi", kazao je za Las Vegas Sun. "Prije dva dana sam pročitao na Internetu da Steven govori o napuštanju benda. Očigledno je da se odavno nije davao 100 posto i da to planira već duže vrijeme. I dalje mi je stalo do njega, zapravo do osobe koju sam poznavao. Ali izgleda da se stvari mijenjaju."

Otkrio je da su odnosi s Tylerom već neko vrijeme zategnuti. Dio planirane svjetske turneje je otkazan nakon što je Steven pao sa bine i slomio rame, a posljednji koncert imali su u Abu Dhabiju.

Intervju u kojem je sad već bivši pjevač grupe Aerosmith najavio svoj odlazak objavio je magazin Classic Rock. Tyler je priznao i da razmišlja o solo karijeri.

Svoj prvi nastup ovaj bend je imao davne 1970. godine. Prodali su preko 100 miliona albuma širom svijeta, a neki od najvećih hitova koje su izdali bili su "Dude (Looks Like A Lady", "Love In An Elevator" i "I Don't Want To Miss A Thing". Tyler je otac holivudske glumice Liv Tyler.