Solo karijera u planu
0

Steven Tyler napušta Aerosmith?

Sarajevo-x.com
Frontmen benda Aerosmith Steven Tyler najavio je da uskoro namjerava krenuti sa solo karijerom, nakon čega se popularna rock grupa našla u nedoumici da li da nastavi rad sa novim pjevačem ili da se bend raziđe.

Iako bi naredne godine grupa trebala proslaviti 40 godina postojanja, izgleda da su sve veći sukobi između grupe i frontmena doveli do raskida saradnje.

Nakon povrede koju je Tyler u avgustu zadobio padom sa bine, bend je bio primoran otkazati nekoliko nastupa u Americi. Iako je nakon toga nastupio na koncertima na Havajima i Abu Dabiju, Tyler je u intervjuu za magazin Classic Rock kazao da želi da se fokusira na solo karijeru.

"Ne znam tačno šta ću raditi, ali definitvno znam da ću graditi brand Stevena Tylera", kazao je 61-godišnji muzičar.

Ostali članovi bend trebaju se što prije sastati kako bi odlučili da li će se bend raspasti ili će nastaviti sa novim pjevačem. Gitarista grupe Brad Whitford kazao je kako će bend najvjerovatnije unajmiti novog člana, prenosi Daily Mail.

"Nisam siguran kako će to izgledati, sve zavisi od toga koga ćemo novog dobiti i ko želi raditi sa nama. Preveliki su zahtjevi. Niko ne može zamijeniti Stevena ili ga imitirati-on jedinstven. Ali ako neko želi da to radi, a hemija je dobra, zašto da ne?", poručio je Whitford.