Muzika
0

Šta se desilo sa grupom NKOTB?!

Sarajevo-x.com
Ne prepoznajete skraćenicu?! Sramota. Grupa New Kids on the Block je označila početak euforije "boy bendova". Ko zna, da nije bilo njih, možda danas ni Fudu, pardon, Deena ne bismo imali. Šta se desi sa tim NKOTB dječacima za kojima su curice kose čupale?! Gdje su sada Jordan, Jonathan, Joey, Donnie i Danny i priznajte koji vam je najdraži?

Oni su jedni od glavnih krivaca za nastanak Backstreet Boysa i *NSYNC-a. Grupu je 1986. godine osnovao Maurice Starr. Petorka je odmah poharala top liste, rasprodala koncerte i lomila srca. Prodali su više od 70 miliona albuma širom svijeta i zaradili stotine miliona dolara na koncertima i sponzorskim ugovorima.

Jordan Knight

[SLIKA]2[/SLIKA]On je bio glavni pjevač grupe. Mlađi je brat još jednog člana i to Jonathana Knighta. Jordan je 1999. godine napravio ničim izazvan povratak na scenu kada je izdao svoj prvi solo single "Give It To You." Neočekivano je dospio među top 10 Billboardovih hitova. Pjesma je prodata u milion primjeraka. Od tada je izdao "Jordan Knight Performs New Kids on the Block" (2004) i The Fix (2005), no bez nekog većeg uspjeha.

Jordan bez obzira na sve, nastavlja da pjeva. Izdao je novi album 2006. godine, "Love Songs" bez nekog većeg uspjeha.

Jonathan Knight

Stariji brat je otkrio nešto ranije da slava nije za njega, pa je grupu napustio prije, 1993. godine. Patio je od paničnih napada, a na turneji "Face the Music" doživio je nervni slom. Doktori ne znaju zašto se to desilo, da li zbog ranijih problema ili što je otpjevao pjesmu “Hangin’ Tough” po hiljaditi put. U svakom slučaju, ko ga može kriviti za napuštanje benda?!

Nakon sloma, Jonathan se povukao u rodni Massachusetts gdje je na farmi uzgajao konje. Trenutno radi kao građevinski stručnjak, odnosno izgradnjom povećava vrijednost nekom zemljištu. Nedavno je bilo na prodaju njegovo imanje za 3,2 miliona dolara.

Joey McIntyre

Najmlađi član grupe imao je samo trinaest godina kada su krenuli u osvajanje svijeta. Iako je bio mlad i neiskusan, mogućnost da skiči, pardon, pjeva visoko uskoro ga je učinila omiljenim.

Joey je dokazao da je višestruka prijetnja. Kao rođeni izvođač, pojavio se u filmovima "The Fantasticks", "Tony n’ Tina’s Wedding", na televiziji (Boston Public, Dancing with the Stars) i na pozorišnim daskama. Snimio je četiri studijska albuma, koji su se svi zajedno prodali u milion primjeraka. Nedavno je završio snimanje filma "On Broadway".

Donnie Wahlberg

[SLIKA]1[/SLIKA]On je bio dežurni "bad boy" benda. Imao je problema sa piromanijom, pa je u Moskvi uhapšen 1991. godine kada je pokušao zapaliti hotel Molotovljevim koktelom. Pametnije bi mu bilo da je svoj bijes pokušao izbaciti na autore njihovih pjesama. No dobro sad. Nakon NKOTB, Donnie se vratio svojoj prvoj ljubavi, glumi. Pojavio se i u nekim većim filmovima, poput Šestog čula, Slagalice strave 2 i 3 (Saw 2, 3).

Nedavno je završio film "Dead Silence", koji je samo malo strašniji od ideje da bi se NKOTB mogli ponovo okupiti.

Danny Wood

Njega su zvali “tijelo” benda. Fanatični zaljubljenik u fitness i velike pitone. Nakon NKOTB, nije radio ništa pretjerano pametno do 2003. Valjda je nestalo para, pa je izdao album "Second Face", mješavinu R&B-a, popa i alternativne muzike. Ove godine se pojavio sa albumom "Coming Home". Trenutno se bavi svojom izdavačkom kućom specijalizovanom za goth, industrial i darkwave izvođače. Šta je darkwave, još uvijek ne znamo, ali ako će ga to spriječiti da stvara vlastitu muziku, samo naprijed.

Nema sumnje da je NKOTB napravio veliki utjecaj na historiju pop muzike i da poslije njih ništa nije bilo isto. Samo kada bi postojao neki način da se izbriše njihov utjecaj, svijet bi se ponovo vratio u ravnotežu.