Oproštaj od legende
22

Srđan Jevđević o Čičku: Brojnim generacijama si stvorio i čuvao mjesto pod suncem

L. K.
Želimir Altarac Čičak i Srđan Gino Jevđević
Želimir Altarac Čičak i Srđan Gino Jevđević
U Sarajevu je danas preminuo Želimir Altarac Čičak, legenda sarajevske muzičke scene. Njegov dugogodišnji prijatelj Srđan Gino Jevđević kaže kako će ga pamtiti po tome što je uvijek žurio ali će, pomalo paradoksalno, ostati upamćen i po riječima "Znam, tebi se nikad žurilo nije".
Frontmen Kultur Shocka ističe kako još uvijek ne može povjerovati da je njegov prijatelj otišao.

"Čile moj dragi. Ne mogu vjerovati da te više neću vidjeti kako negdje žuriš. Uvijek si žurio. Uvijek si radio. Istovremeno paradoksalno i genijalno za nekoga koga ćemo pamtiti po riječima 'Znam, tebi se nikad žurilo nije'. I tako u žurbi i stalno u pokretu si nam svima napravio živote boljima", piše Gino.

"Da tebe nije bilo generacije nas ne bi živjeli živote koje smo izabrali jer bi nam bilo nemoguće naći mjesto pod suncem i biti baš ono što jesmo. Ti si to mjesto za nas stvorio i čuvao. I evo sad kad ćemo možda i uspjeti da pobjegnemo od tuge u proslavu tebe, pade mi na pamet da ti sada 'kličeš nestanku svom, jer iza svakog nestanka rođenje niče", zaključuje Gino uz potpis - tvoj drug, Jevđa.

Podsjetimo, Čičak je preminuo na KCUS-u gdje je ranije bio hospitaliziran zbog zdravstvenih problema, a zatim se zarazio i koronavirusom od čijih posljedica je i preminuo.