Frontmen Kultur Shocka
257

Srđan Jevđević Gino: Povorka je prava normalizacija BiH, u pogledu sloboda Sarajevo je ispred regije

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Frontmen benda Kultur Shock Srđan Jevđević Gino i ove godine je dio Bh. povorke ponosa, a u izjavi za medije je kazao kako će dolaziti i podržavati povorku sve dok to ne postane normalna stvar.

Frontmen Kultur Shocka koji je prošle godine i zapjevao nakon povorke ponosa, stigao je i na peto izdanje kako bi pružio podršku LGBTIQ+ osobama u borbi za ljudska prava.

"Ja obično ne volim poruke i moja poruka je ne slušajte ničije poruke. To je ustvari najbolja poruka onima koji se bore za 'normalizaciju BiH', ovo je prava normalizacija Bosne i Hercegovine. Ako ima poruka to je to", kazao je Gino.

Istaknuo je kako će "dolaziti i podržavati povorku sve dok ne postane normalna stvar i ne postane karneval".

"Za sada smo još uvijek u borbi za ljudska prava ovdje", napomenuo je prije nego je istaknuo: "U ovom momentu mislim da je Sarajevo bolje po pitanju ljudskih sloboda nego negdje drugo na Balkanu. Je li to zahvaljujući našim navijačima koji nisu toliko fašisti kao oni drugi navijači, nemam pojma. Najvažnija stvar je da se ide naprijed, da se radi ono što se radi, na normalizaciji BiH".

Jevđević je ranije kazao kako često prisustvuje povorkama ponosa, a to ovisi od trenutne lokacije na kojoj se nalazi, budući da često putuje sa svojim bendom Kultur Shock.