Muzika
207

"Srce uzavrelo" na Metalcu: Zoster predstavlja svoje najzrelije izdanje

Piše: A. P.
Grupa Zoster (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Grupa Zoster (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Polovinom juna Zoster će u Sarajevu održati samostalni koncert kojim će promovirati svoj posljednji album "Srce uzavrelo", nastao u produkciji Gramofona iz Sarajeva.

Ovo je četvrti album koji je mostarska grupa objavila za sarajevsku izdavačku kuću, a kojim Zoster i Gramofon obilježavaju desetu godišnjicu uspješne saradnje. Prvi CD Zostera "Ojužilo" Gramofon je objavio 2005. godine, "Festival budala" dvije godine kasnije, dok je nakon pet godina diskografske pauze, Zosterov treći album "Imači kada" objavljen online 2012. godine.

Srce uzavrelo najavljen je prije gotovo godinu dana pjesmom "Gavrilo" koja je za kratko vrijeme postala hit na društvenim mrežama nagovještavajući, kako je kritika kasnije ocijenila, "muzički najzrelije izdanje Zostera". Ono donosi deset autorskih pjesama Marija Knezovića koji potpisuje muziku i tekst, dok je aranžmane za sve pjesme radio Zoster. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio album, dok su miks i mastering rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu.

Članovi grupe Zoster Mario Knezović, Atilla Aksoj, Adis Sirbubalo, Nikola Galić i Goran Rebac nedavno su u Mostaru imali koncertnu promociju albuma "Srce uzavrelo", a sarajevska promocija desit će se 13. juna na igralištu Metalac, s početkom u 20 sati.

Ulaznice će od petka 22. maja biti u prodaji na blagajni BKC-a, po pretprodajnoj cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 12 KM.