Muzika
0

Srbijanski alter rok bend "Eyesburn" u "SA klubu"

FENA
Grupa “Eyesburn”, sve popularniji predstavnik nove srbijanske alter rok scene će 1.decembra nastupiti u "SA klubu".

Bend je nastao 1994.godine u beogradskom klubu “Akademija” kada su se udružili ljudi koji su imali sličan muzički ukus i usmjerenje. U početku su bili isključivo hardcore bend, da bi u međuvremenu na svojim albumima dodavali reggae.

Frontmen benda Nemanja Kojić Kojot (vokal, gitara, trombon) rođen je 1975. godine. Išao je u muzičku školu i učio da svira trombon. Sa četrnaest godina Jovan Matić ga je uveo u “Del Arno Band” u kome je svirao sedam godina. Uporedo je osnovao svoju grupu “Dead ideas” sa kojom je objavio album “Welcome to the Abyss”, a nastupali su u Italiji, Grčkoj i Sloveniji.

Aleksandar Petrović Alek (bubnjevi) rođen je 1973. godine. Počeo je da svira zajedno sa starijim bratom u heavy metal bendu “Blood Bed”. Izdali su tri albuma za izdavačku kuću “Explosive records” iz Novog Sada. Svirali su na festivalima u Poljskoj, Rumuniji i bivšoj Čehoslovačoj nekoliko puta.

Ninoslav Filipovic Nino (gitara) rođen je 1974. godine. Svirao je u više hardcore i metal bendova. Vladimir Lazić Laza (bas) rođen je 1976. godine. Od osnovne škole svira po hardcore bendovima. Sa grupom “Smart Eggs” imao je demo snimke koji su se vrtjeli na TV stanicama. Jedno vrijeme svirao je u bendu “Urgh”.