U rock fazonu
0

Srbijanska pjevačica Ksenija Kuljača moćnim glasom otpjevala pjesmu "Snaga"

Klix.ba
Srbijanska pjevačica Ksenija Kuljača objavila je novi singl i spot pod nazivom "Snaga", koji je ujedno i najava njenog prvog albuma.

Album koji broji osam numera predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovijesti kroz muziku i tekstove. U produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po "old school" principima. Naročito se insistiralo da se dobije "organski" zvuk svih instrumenata.

"Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pjesama, njih pet s albuma su u rock maniru, a tri su ambijentalnijeg karaktera. Album daje neku vrstu slobode, da izrazite do kraja sve stavove i osjećanja“, istakla je Ksenija Kuljača.

Dodala je da su kritike u Srbiji jako dobre te je izrazila nadu da će se spot i pjesma dopasti i bosanskohercegovačkoj publici.

"U skorijem periodu planiramo se koncertima predstaviti publici, prvo u Sarajevu, a onda i u ostalim bh. gradovima te se nadamo da će se raji dopasti prva pjesma i spot“, zaključila je.

Ksenija Kuljača poznata je i po tome što je studijske i koncertne vokale pjevala Nevernim bebama, Ogiju Radivojeviću, Ivani Jordan i mnogim drugim.