Muzika
0

Spriječen teroristički napad na koncertu njemačke pop zvijezde

FENA
Policija je u Rurskoj oblasti spriječila teroristički napad na subotnji koncert pop zvijezde Nene u Gelsenkirchenu te je uhapsila osmoricu Turaka koji pripadaju islamskome ekstremističkom miljeu, piše u ponedjeljak dnevnik "Bild".

"Policija raspolaže čvrstim indicijama da su ova osmorica planirala napad", izjavio je jedan od istražitelja za "Bild". On je nadalje saopćio da sva osmorica pripadaju "ekstremnoj islamskoj sceni" te da se već duže vrijeme nalaze pod prismotrom.

Do spoznaja da bi ova skupina mogla izvesti napad na koncert koji se u subotu održao na otvorenom, policija je došla prisluškujući mobitele osumnjičenih. Iz njih navodno proizlazi da je grupa planirala oteti jedan brod cisternu, napunjen gorivom, te ga dići u zrak na kanalu Rajna-Herne koji prolazi uz pozornicu na otvorenom na kojoj je održan koncert.

Nakon toga je policija u nekoliko gradova Rurske oblasti uhapsila osmoricu Turaka u starosti od 23 do 53 godina te pojačala osiguranje na koncertu.

Pop zvijezda Nena, koja je u osamdesetima doživjela svjetski uspjeh pjesmom "99 Luftballons", izrazila je zabrinutost zbog navodnog pokušaja napada na koncert ali je dodala da "joj teroristi neće pokvariti nastup".

Policija nije iznijela nikakve podatke o eventualnom motivu napada na pop koncert.