Sedmica puna uzbuđenja
236

Sprema se festivalska groznica: Ovo su neke od udarnih lokacija za noćni provod tokom SFF-a

I. B.
Mnogi se raduju SFF-u zbog odlične atmosfere koja vlada u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Mnogi se raduju SFF-u zbog odlične atmosfere koja vlada u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Uskoro počinje 28. izdanje Sarajevo Film Festivala, što znači da je pred Sarajlijama i svim posjetiteljima našeg grada, sedam dana vrhunske atmosfere koja će vladati u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

Bogati filmski program očekuje nas tokom trajanja festivala, a u periodu od 12. do 19. augusta publika će imati priliku pogledati 235 filmova iz 62 zemlje u 19 programa, od čega je 51 premijerno prikazani film iz naše regije.

No, osim filmskog programa, mnogi su uzbuđeni jer ovaj period važi za najzabavniji dio godine u Sarajevu, a u nastavku donosimo vam lokacije koje će aktuelne sedmice biti najbolje za provod.

Odmah prve noći, u petak 12. augusta, na Zetri će se održati muzički spektakl "Born In Ghetto" na kojem će nastupiti neka od najpopularnijih imena domaće i evropske muzičke scene. Neka od njih su Jala Brat, Buba Corelli, RAF Camora, Slobodan Veljković Coby, Devito, Elena Kitić, Antoniette Čerkez, Inas i drugi.

Drugog dana, tačnije 13. augusta u Domu mladih koncert će održati Željko Bebek. Karte za događaje mogu se kupiti putem sustava kupikartu.ba, dok će i ljubitelji zabave na otvorenom također imati širok izbor.

Eiffelov most

I ovogodišnji program na Authority Partners Bridgeu biti će raznolik za njegove obožavatelje. Prvu večer otvoriti će Ida Prester i Lollobrigida, dok će posljednje večeri nastupati Zlatan Karić i DJ Mahir Beathouse.

U međuvremenu nastupati će i Hladno pivo i Srklet, After Affair, Cubisimo, Crne Mambe, Grampohpondzie te Betty Book.

Raspored ovogodišnjih nastupa na Eiffelovom mostu
Raspored ovogodišnjih nastupa na Eiffelovom mostu

Također, iz organizacije su izvijestili kako će most imati sadržaj i u toku dana, gdje će posjetitelji moći uživati u piću, dobroj muzici i sjajnoj atmosferi.

Most će, kao i uvijek, biti natkriven, te će se zabava moći nastaviti i u slučaju eventualnih ljetnih pljuskova, ali i vrelih dnevnih temperatura.

Kompletan raspored nastupa možete pogledati na fotografiji iznad, ali i pratiti ih putem Facebook stranice eventa na mostu.

Summer Lounge

Još jedna od atraktivnih lokacija za vrijeme odvijanja SFF-a je Summer Lounge na Skenderiji. Jedna od najpopularnijih bašti na otvorenom koja traje tokom festivalske groznice u Sarajevu, najavila je nezaboravne provode do ranih jutarnjih sati.

Prve večeri za zabavu će biti zadužen DJ Stellar i gosti, koji će posljednje večeri, zajedno sa Dizzy Deeom, također i zatvoriti ovogodišnji Summer Lounge.

U međuvremenu imena koja će se pobrinuti da atmosferu dovedu do usijanja su: Dynnotik, Alain i Coem, Brown Sugar RNB, Sahfi, DJ Mex, Forora, Kazumi, DJ Lea & YNGOD te svjetski poznati DJ Tom Novy.

Raspored nastupa kao i sve informacije možete pronaći na zvaničnim Facebook i Instagram profilima Summer Loungea.

Festival u Centru

Festival u Centru je manifestacija u Radićevoj ulici u kojoj će za vrijeme trajanja SFF-a saobraćaj biti djelimično zatvoren - tačnije u periodu od 18 sati do jedan sat iza ponoći.

Na spomenutoj lokaciji, u atmosferi po uzoru na popularne ulične festivale, uživati će ljubitelji savremenih manufaktura i gastronomije.

Vječna vatra

Za fantastičnu završnicu festivala, u petak 19. augusta, pobrinuti će se svjetska, a naša DJ zvijezda - Solomun, koji će održati nastup ispred Vječne vatre.

Na istom mjestu 2019. godine u njegovim specifičnim zvukovima do ranih jutarnjih sati uživale su na desetine hiljada ljudi, a sada će nesumnjivo ponoviti uzavrelu atmosferu kojoj se mnogi već izuzetno raduju.

Na svojim mrežama, i sam Solomun je najavio spektakl: "Ovo će biti završna večer Sarajevo Film Festivala, plesat ćemo zajedno u srcu glavne sarajevske ulice, kod Vječne vatre. Jedva čekam", rekao je ranije.

Sarajevske ulice ispunjene ljudima i ritmovima muzike

Sarajevo će tokom ovih sedam dana nesumnjivo biti epicentar dešavanja, stoga će se odlično provesti i oni koji se ne vole zadržavati na jednom mjestu.

Veliki broj bh. građana i turista moći će uživati u kafićima i klubovima koji su najavili poseban program tokom festivalskih večeri. Udarna lokacija, svakako će biti tzv. Festivalska ulica, odnosno dio od Hotela Europa pa do Narodnog pozorišta koji za vrijeme festivala bude preplavljen ljudima i ritmovima muzike.

Tu su, zatim, i Štrosmajerova ulica, Ferhadija te Titova, ali i park ispred BKC-a koji vrijedi za jednu od omiljenih lokacija na kojoj se skuplja omladina tokom ovih sedam dana u godini.

Vrijedi napomenuti i da je Vlada Kantona Sarajevo na nedavno održanoj sjednici odobrila produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 02:00 sata za vrijeme trajanja SFF-a.

Ovogodišnje 28. izdanje Sarajevo Film Festivala trajati će od 12. do 19. augusta, a jasno je što se mnogi raduju danima koji nam slijede.

SFF