Muzika
165

Spot "Kažu" Dubioza kolektiva na YouTubeu pregledan više od 10 miliona puta

Klix.ba
Pjesma "Kažu" bh. benda Dubioza kolektiv na YouTubeu je sakupila više od 10 miliona pregleda. Animaciju i režiju za ovaj spot, objavljen 1. aprila 2013. godine, radio je Toni Huml, a crtež Filip Andronik.

Bend Dubioza kolektiv već godinama bilježi brojne uspjehe, a trenutno su jedno od najjačih muzičkih imena koje svoju popularnost potvrđuje ne samo u zemljama regije, nego i širom Evrope.

Godine 2012. na izboru popularnosti u Makedoniji, koji se održava u organizaciji makedonskog Radija Bubamara, dodijeljeno im je priznanje "Naj balkanska grupa na godinata", gdje su proglašeni za "najfraerski bend u Balkan".

Momci iz Dubioza kolektiva se trenutno nalaze na velikoj evropskoj turneji pod nazivom Happy Machine, u okviru koje će posjetiti Veliku Britaniju, Njemačku, Austriju, Francusku, Češku, Rumuniju, Španiju, Slovačku, Crnu Goru, Srbiju i Hrvatsku.

Turneja je počela jučer, 15. aprila, koncertom u Berlinu, a završava 30. oktobra u Barceloni. U ovom periodu momci iz Dubioze su najavili održavanje 30 koncerata.