Prvak tvrdog đira
23

Splitski reper Krešo Bengalka singlom "Otpor" najavljuje novi album

Klix.ba
Splitski reper Krešo Bengalka predstavio je "Otpor", novi singl kojim najavljuje nadolazeći album.

Autor teksta, muzike i aranžmana je Krešo Bengalka (pravim imenom Krešo Kulašin). Za solažu na gitari zaslužan je Mario Civadelić iz grupe Best, a za prateće vokale Krešina mama Jadranka koja je članica ženske klape Salona. Pjesma je snimana u Krešinom kućnom studiju, a za završnu obradu zvuka pobrinuo se Vedran Zenzerović Vrh.

"Pjesma dočarava atmosferu u kojoj se pojedinac mora predati jačoj ideji, odnosno svim vrednijim okolnostima modernog života. Tekst pjesme sam pisao u trenutku emocionalnog sloma, a muziku samkomponovao u vrijeme kad sam bio psihički najstabilniji što je na koncu ispao jako zanimljiv spoj. Najveći naglasak u pjesmi je na odrastanju i emocionalnom sazrijevanju kao bitnom faktoru životnog ciklusa", izjavio je Bengalka.

Za istoimenu pjesmu snimljen je i video broj čiji je autor Vojan Koceić, a snimatelj Milan Latković. U spotu se pojavljuje i Gabrijela Periš, prošlogodišnja Miss Adriatic Hrvatske, od ranije poznata iz Krešinih spotova.

Splitski reper i prvak tvrdog đira, hroničar priča s ulice s desetogodišnjim stažom, iza sebe ima dva studijska albuma ("Finale" i "Split ZOO"), a pjesma "Otpor" uvodni je singl za nadolazeći novi album koji će biti objavljen sredinom 2019. godine.