Muzika
0

"Spice Girls" više nikada na turneju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Članice britanske ženske pop grupe "Spice Girls" ne namjeravaju, nakon održavanja već prethodno zakazanih koncerata, više ići na muzičku turneju, izjavila je "Ginger Spice" Geri Halliwell za web stranicu američkog magazina Billboard.

"To se vjerovatno više nikada neće desiti. Ovo je posljednji put da možete vidjeti Girl Power, pet Spice-ica zajedno na pozornici", otkrila je u petak Geri Halliwell u razgovoru za američki Billboard.

Svjetska turneja "The Return of the Spice Girls" svečano je otvorena u decembru prošle godine, a zatvaranje je zakazano za 26. februar, nastupom u kanadskom gradu Torontu.

Članice popularne grupe su već skratile ovu muzičku turneju, otkazivanjem čak četiri koncerta, ali Halliwell negira glasine o netrpeljivosti među pjevačicama.

"Zapravo turneja duže traje nego što je prvobitno planirano, jer smo trebali sve završiti do kraja januara. Nakon februara svi imaju svoje obaveze; djeca se moraju vratiti u školu i slično. Zahvaljujući ovom našem ponovnom okupljanju naučila sam da nikad ne treba reći nikad. Da ste me prije deset godina pitali da li će se naša grupa ikada ponovo okupiti i nastupati, ja bih sigurno rekla da nema šanse", objasnila je "Ginger Spice".

Geri Halliwell u maju planira objaviti svoju prvu knjigu u novoj seriji knjiga za djecu.