Muzika
0

Spice Girls počele povratničku turneju koncertom u Vancouveru

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Spice Girls su pokrenule svoju povratničku turneju koncertom u Vancouveru, što je prvi put da se svih pet članica grupe zajedno okupilo na turneji u skoro 10 godina.

Kada su se pojavile na bini s više nivoa, čuveni kvintet je sjajio u zlatnim i bronzanim kostimima talijanskog kreatora Roberta Cavallija.

One su otvorile koncert svojom najpoznatijom pjesmom "Spice Up Your Life," za kojom su slijedile "Stop" i "Say You'll Be There", javio je AP.

To je bio prvi zajednički nastup svih pet članica otkako je Geri "Ginger Spice" Halliwell napustila grupu kako bi se posvetila solo karijeri 1998. Njihov zadnji album "Forever", izdan u 2000. i bez Haliwell, prošao je međutim loše. Grupa se razišla 2001.

Neposredno prije izlaska na scenu suprug Victorije "Posh Spice" David Beckham dao je svakoj od članica grupe po specijalnu narukvicu kojom bi obilježile svoj povratak.

Ostale članice Spice Girls su Emma "Baby Spice" Bunton i Melanie "Scary Spice" Brown.

Spice Girels bile su jedna od najvećih atrakcija u 90-im s više od 55 miliona prodanih albuma. Ostale stanice na njihovoj povratničkoj turneji su Los Angeles, Las Vegas, New York, London i španska prijestonica Madrid.