Muzika
0

"Spice Girls" odlučile skratiti svjetsku turneju

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Članice popularne ženske grupe "Spice Girls" odlučile su skratiti svoju dugo očekivanu svjetsku turneju, zbog "porodica i privatnih obaveza".

Glasnogovornik britanske grupe "Spice Girls", čije su ponovno okupljanje i novu muzičku turneju s nestrpljenjem očekivali fanovi širom svijeta, u subotu je saopćio kako su Emma, Geri, Mel B, Melanie C i Victoria odlučile okončati svjetsku turneju 26. februara u Torontu i otkazati zakazane koncerte u Pekingu, Sydneyju, Cape Townu i Buenos Airesu.

Ovi nastupi su prvobitno bili zakazani za januar, ali su odgođeni za kasnije, zbog produženja boravka i nastupanja u Londonu. Međutim, s obzirom na ovu vijest o skraćivanju svjetske turneje, pomenuti koncerti se ipak neće održati. Kako je izjavio glasnogovornik grupe, a prenio BBC, glavni razlog za ovakvu odluku je "želja pjevačica da se posvete svojim porodicama i ostalim privatnim obavezama".

Turneja grupe "Spice Girls" započela je 2. decembra koncertom u Vancouveru (Kanada), a već su održani i koncerti u gradovima SAD-a, Španije i Njemačke.