Na obalama Neretve
1k

Spektakularnim koncertom Berina Buturovića obilježeno 20 godina Konjičke sehare

E. Sk.
Brojni Konjičani, ali i posjetioci iz drugih gradova, okupili su se sinoć na obalama Neretve u posebnom muzičko-scenskom spektaklu, koji je priredio BZK "Preporod" Konjic, povodom jubilarnih 20 godina postojanja Konjičke sehare.

S obzirom na mjere koje su trenutno na snazi, zbog pandemija koronavirusa, međunarodni festival kulturnog stvaralaštva "Konjička sehara" nije održan u svom uobičajenom formatu.

Ove godine, u posebnom izdanju bila je Konjička ćuprija, sa koje je nastupao Berin Buturović sa svojim bendom i gostima, Dadom Macićem i horom Sejfullah. Mnogobrojni posjetioci sa obala Neretve, poštujući sve propisane mjere, uživali su u svakom odsviranom tonu i u vatrometu koji je uslijedio nakon pjesme "Zagrli ovaj grad" koju su konjički izvođači posvetili svom gradu i kojom je obilježen kraj koncerta.

"Oduvijek mi je bila želja da u svom gradu, Konjicu napravim jedan veliki nastup, ali je ovo premašilo i moje želje i očekivanja. Hvala 'Preporodu' na pozivu, a vama svima što ste i u ovakvim vremenima i okolnostima došli", kazao je Buturović na koncertu koji je održan na više od 15 metara visine Konjičke ćuprije.

Foto: Goran Džino, Ermin Džajić i Amer Prevljak
Foto: Goran Džino, Ermin Džajić i Amer Prevljak

Međunarodni festival kulturnog stvaralaštva Konjička sehara godinama okuplja na hiljade učesnika, ne samo iz naše zemlje i regije, nego iz cijelog svijeta. Cilj Festivala jeste predstavljanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva općine Konjic i Bosne i Hercegovine, upoznavanje i komunikacija s drugim kulturama, druženje i razvijanje saradnje među kulturnim društvima u regiji i Evropi.

Foto: Goran Džino, Ermin Džajić i Amer Prevljak
Foto: Goran Džino, Ermin Džajić i Amer Prevljak

Koncert je održan uz tehničku podršku agencije NewEvent, a izvršni producent koncerta je bio Vanja Alikadić.