Muzika
841

Spektakularni koncert Parnog valjka: Sarajevo, nećemo zaboraviti ovu večer

Piše: Er. M.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U spektakularnoj atmosferi završen je sarajevski koncert jednog od najboljih regionalnih rock bendova Parni Valjak. Slavljenički koncert kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada fanova održan je u olimpijskoj dvorani J.A.Samaranch – Zetra.

Publika je ovacijama dočekala taktove omiljenih pjesama, pjevajući uglas i plešući uz najveće hitove legendarne grupe.

Zagrebački bend je nastup u Sarajevu započeo pjesmom "Imam dana" nakon koje su se nizali hitovi "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Kad me dotakne" i brojni drugi.

Olimpijsku dvoranu J.A.Samaranch – Zetra fanovi su ispunili do posljednjeg mjesta, a bend se potrudio da pored dobre muzike posjetioci uživaju i u grandioznoj postavci sa specijalnim efektima.

Dobrom muzikom i vizualnim spektaklom Parni Valjak uspio je svim posjetiocima ovu noć učiniti nezaboravnom.

Hrvatska grupa sarajevski koncert je završila pjesmama "Ja u ljubav vjerujem", "Jesen u meni", "Prokleta nedjelja" i "Sve još miriše na nju".

"Sarajevo, nećemo zaboraviti ovo veče, naših 40 godina", rekao je Aki prije nego što je uzeo navijački šal BiH i okončao muzički spektakl.

Podsjećamo, članovi grupe Aki, Hus, Brk, Preksi, Bero i Dado večeras su u Sarajevu obilježili jubilej, 40 godina od osnivanja i 20 godina od koncerta u zagrebačkom ZeKaeMu u unplugged verziji.