{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spektakularan koncert grupe "U2" u Zagrebu

S
9.8.2009. u 23:37
0
20
Spektakularan koncert grupe "U2" u Zagrebu
0
Spektakularan koncert grupe "U2" u Zagrebu
Foto: Jutarnji.hr
Irska grupa U2 održala je spektakularan koncert u Zagrebu u nedjelju, a drugi koncert zakazan je za ponedjeljak.
Prema pisanju hrvatskog portala Jutarnji.hr, irski rockeri iz grupe U2 otvorili su svoj prvi zagrebački koncert pjesmom "Breathe" . Publika ih je odmah popratila gromoglasnim pljeskom. Koncert su nastavili pjesmama "No line on the Horizont" i "Get on your Boots", a kad je počeo "Beautiful day" publika je oduševljeno počela vrištati.

Nastavili su s pjesmom "Elevation" tokom koje se uključio spektakularni lightshow. Nakon toga Bono je održao kratki govor koji se simultano prevodio te nastavio s pjesmom "One".

Osim pjesmama, publika je ostala oduševljena i spektakulranim specijalnim efektima, posebice kada se glavni video-zid spustio sve do dna pozornice.

Svih 60 hiljada ljudi uglas je otpjevalo pjesmu "Sunday, bloody sunday". Između pjesama, Bono, kao i inače na koncertima, publici priča o siromašnima i zapostavljenima u svijetu.

- Ovu pjesmu želim posvetiti svima u regiji kojima su hladne ideje povrijedile toplo srce - rekao je Bono.

U jednom trenutku na engleskom je jeziku citirao Ivana Gundulića i njegove stihove "o lijepa, o draga, o slatka slobodo".

Nešto prije 23h koncert je završen, no na poziv publike vratili su se na bis. Kada su počeli pjevati "With or without you", publika se oduševila.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: