Outlook Festival 2011
0

FOTO+VIDEO / Spektakularan ambijent na tvrđavi iz 19. vijeka

Sarajevo-x.com
Outlook Festival 2011, vodeći reaggae, dubstep, drum & bass festival, održava se od 1. do 4. septembra 2011. u Štinjanu, mjestu u blizini Pule.

Lokacija ovogodišnjeg Outlook festivala je jedinstvena jer se nalazi na tvrđavi Punta Christo, koja datira iz 19. vijeka i nalazi se na visini od 45 metara sa koje se pruža predivan pogled na pulski zaljev. Spektakularni prostor i ambijent tvrđave, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Na ovogodišnjem Outlook festivalu pozornica će imati tri bine: najveća kapaciteta za čak 2.000 ljudi, srednja za 800 ljudi i manja za 300 ljudi. Tokom dana posjetitelji Outlook festivala mogu potražiti odmor na plaži, dok su za neumorne organizirani mnogobrojni partyji na plaži kao i brodski partyji.

Outlook festival nastao je kolaboracijom ekipe koja organizira poznate britanske klupske projekte, kao što su Vagabondz, New Bohemia, Subdub, Hit&Run, Bass Camp, Reggae Roast, Dubnium i Tuesday Club.

Promotivni party Outlook Festivala u Sarajevu, će se održati u amfiteatru Doma mladih u ovu subotu 7. maja 2011. Više informacija na Facebook eventu.