Muzika
3.9k

Spektakl u Sarajevu: Zdravko Čolić pokazao zašto je miljenik publike više od četiri decenije

Piše: Ermina Skorupan-Husejnović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Legendarni Zdravko Čolić večeras je pred više od 15.000 ljudi u sarajevskoj Zetri priredio pravi spektakl. Čola je još jednom pokazao zašto je već više od četiri decenije u samom vrhu muzičke scene. Fenomenalna scenografija, odlične pjesme, dobra atmosfera i raspoloženi Čola doprinijeli su da ovaj koncert ocijenimo spektakularnim.

Koncert je počeo nešto iza 20:00 sati, a Čola ga je otvorio svojom dobrom poznatom numerom "Sinoć nisi bila tu". Oduševljenje među publikom je eruptiralo.

Uz svjetlost upaljača i telefona pjevali su svaki stih. Nizale su se pjesme "Ti živiš u oblacima mala", "Esma" i brojne druge. Rasplesani i izuzetno raspoloženi Čola u crnoj odjevnoj kombinaciju, čini se specijalno izabranoj za sarajevski koncert, se odlično zabavljao sa mnogobrojnom publikom.

"Dobro večer Sarajevo i dobrodošli. Prošle su četiri godine od kada smo se zadnji put vidjeli u Sarajevu, na Koševu. To je bila ljetna priča i lijep doživljaj, ali će večeras biti još bolje", rekao je Čola pozdravivši publiku iz cijele regije.

"Proći ćemo kroz neko vrijeme, vratit ćemo se na stare pjesme pa ćemo pjevati i nove sa albuma 'Vatra i barut'", dodao je.

Kada je zapjevao "Krasivu" cijela Zetra je ustala na noge i horski pjevala s njim, a otpjevavši "Zar se nismo shvatili" pokazala da i itekako zna i nove pjesme.

Čolu su sve vrijeme pratile plesačice koje su uljepšale pozornicu i dodatno zagrijale atmosferu. Dobro poznata numera "Sarajevo" one nešto starije podsjetila je na Olimpijadu u bh. prijestolnici, a uslijedila je "Okano" koja je atmosferu dovela do vrhunca.

"Večeras je Sarajevo centar svijeta", rekao je predstavnik grupe Balkanska lavina koja je oduševila sarajevsku publiku svirajući bubnjeve.

"Merak mi je", "Zagrli me", "Ti možeš sve"...nizale su se pjesme koje je Čola izveo uz odličnu plesnu pratnju i scenografiju. Posebne emocije u prepunoj Zetri izazvala je numera "Čajorije šukarije", te "Ti si mi u krvi" koju je otpjevao pred sami kraj koncert.

Čolin nastup u rodnom Sarajevu bio je istinsko muzičko-scenski spektakl dostojan svjetskih zvijezda.

Večerašnji koncert pratio je veliki broj novinarskih ekipa iz BiH i regije, kao i brojne poznate ličnosti koji su se sjajno zabavljali.

Nažalost, koncert će ostati upamćen i po jednom incidentu. Oko 21:00 sat ispred jednog od ulaza u Zetru bačen je suzavac, ali to nije omelo publiku da se nastavi zabavljati.