Noć koja se čekala
28

Spektakl ispod Starog mosta: Dino Merlin otvorio koncert pjesmom "Hotel Nacional"

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: Željko Vidinović
Čekanju na Dinu Merlina je došao kraj kad je nešto iza 22 sata "Čarobnjak" izašao na veliku scenu ispod Starog mosta i zapjevao.

Koncert je otvorio pjesmom "Hotel Nacional" , a potom je uslijedio njegov hit "Kad čovjek voli ženu

Publika nije mogla dočekati izlazak svoje zvijezde, dozivala ga je pjevajući “Bosnom behar probeharao”. Čarobnjak je glasno upitao puibliku "Je li ovo moj Mostar". Uslijedila je erupcija oduševljanja.

Mostar je jedan od rijetkih gradova kojima je Dino Merlin posvetio pjesmu, a ipak osamnaest godina je čekao na koncert ove najveće balkanske muzičke zvijezde. Čekanju je došao kraj kad je poslije 21 sat Čarobnjak izašao na veliku scenu ispod Starog mosta i zapjevao.

U najavi večerašnjeg koncerta za naš portal Dino je kazao kako se raduje da će nakon toliko godina svirati u Mostaru, gradu koji ima posebno mjesto u njegovom srcu.

"Održati koncert pod Starim mostom, toj najljepšoj bosanskohercegovačkoj veduti, predstavlja iznimnu čast i privilegiju. Uvijek pokušavamo dati najbolje od sebe, a ovaj put smo se posebno spremili kako bi bili na visini zadatka i trenutka. Nadam se da ćemo moja publika i ja zajedno uživati", izjavio je Dino Merlin, kojem je ovo koncertni povratak u domovinu nakon niza koncerata diljem svijeta u sklopu turneje "Hotel Nacional".

Već par dana prije sve karte za ovaj spektakl bile su rasprodane, a kako su organizatori naveli plato ispod mosta može primiti oko šest hiljada posjetilaca. Koncert je dio fesitvala "Mostarsko ljeto 2018", a direktno ga organizira koncertna organizacija Stage Art.

Podsjećamo, ovo je prvi koncert Dine Merlina u Mostaru nakon osamnaest godina i turneje poslije albuma "Sredinom". Koncert se tada održao na platou kod Željezničke stanice, a procijene su govorile da je prisustvovalo više od dvadeset hiljada posjetilaca. Nema mnogo gradova kojima je Dino Merlin posvetio pjesmu...