Nezaboravna noć
2k

Spektakl Dubioza kolektiva u Zenici: Desetine hiljada posjetilaca uglas pjevalo više od dva sata

Piše: E. M.
Popularna muzička grupa Dubioza kolektiv večeras je na Kamberovića polju u Zenici pred više desetina hiljada posjetilaca iz cijele Bosne i Hercegovina održala spektakularan koncert kojim je zatvorila prvo izdanje Zenica Summer Festa.

Predgrupa večerašnjem glavnom gostu Dubioza kolektivu bio je sarajevski Helem Nejse koji je sve prisutne počastio pravim hitovima, među kojima i "Radio", "Kabadahija", "Debili", a iako su po prvi put svirali i pjevali u Zenici, dobili su veliku količinu ljubavi od prisutnih, ali i još veći aplauz.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nakon gostovanja u Poljskoj popularna Dubioza kolektiv stigla je u Zenicu puna energije i želje da svim posjetiocima poklone nezaboravan spektakl, a to su i uspjeli.

Posebna čast da pjevaju u Zenici bila je Zeničanima Adisu Zvekiću i Almiru Hasanbegoviću koji su nakon RedBull Soundclash događaja imali sreću ponovo doći i u večerašnjem sastavu sviratu za sugrađane.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Na repertoaru Dubioza kolektiva pronašle su se pjesme koje su i milioni posjetilaca na posljednjim gostovanjima ovog benda slušali širom Evrope od "Volio bih" kojom su otvorili dvosatni koncert pun energije, a zatim su uslijedile "Rijaliti", "Himna generacije", "Kažu", "Pakšu" s posljednjeg albuma, "Free .mp3", "Brijuni" i brojne druge.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Tokom koncerta, izvedena je i pjesma "Krivo je more" koju su posvetili nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću, a zajedno s grupom Helem Nejse su otpjevali "Pionirsku".

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Večerašnjim koncertom završeno je prvo izdanje Zenica Summer Festa u organizaciji Gradske uprave Zenica, tehničkoj realizaciji Javnog preduzeća RTV Zenica, Bosansko narodno pozorište Zenica i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskim objektima u Zenici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba