|

'Spavaj ljubavi', nova pjesma Berina Buturovića

'Spavaj ljubavi', nova pjesma Berina Buturovića
0
S
Sarajevo-x.com
16.11.2009. u 17:35
22
komentara
0

dijeljenja
'Spavaj ljubavi', nova pjesma Berina Buturovića
Novo lice na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni Berin Buturović polako, ali sigurno gradi svoju karijeru. Nakon velikog uspjeha koji je postigao sa promo singlom „Čekam osmijeh tvoj“, koji je postao pravi hit na radio stanicama, izdao je novu pjesmu pod nazivom „Spavaj ljubavi“.
Mladi Konjičanin i ovaj put nastupa u pop stilu, u kojem se najbolje snalazi, a ne sumnjamo da će sud publike i kritike i ovaj put biti pozitivan.

Buturović se vrlo rano počeo baviti muzikom, te je osim pjevanja, učio da svira gitaru, bas gitaru i klavir. Prvi značajniji korak u njegovoj karijeri bio je upravo singl „Čekam osmijeh tvoj“, čiji je producent i aranžer bio Eldin Huseinbegović.

Sa istom pjesmom, osvojio je i dvije nagrade na festivalu zabavne muzike „Stari Grad“, koji je održan proteklog ljeta u Novom Pazaru. Žiri sastavljen od stručnjaka iz svijeta muzike i umjetnosti dodijelio mu je nagradu "Pobjednik festivala", dok je „Nagradu publike“ dobio na osnovu najvećeg broja glasova na zvaničnom web siteu festivala.

Poslušajte njegovu novu pjesmu:

Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...