Muzika
0

Southspirit 5. juna u Sarajevu

Sarajevo-X
U subotu 5. juna u Sarajevu, u ACCESS centru desit će se polu-open air party u organizaciji asocijacije RE*PUBLIKA, gdje će vas zabavljati dubrovački DJ-evi organizacije Southspirit Collective.

Kao inostrani gosti nastupit će DJ-evi iz organizacije Southspirit Collective. Radi se o dj dvojcu Maro & Kayo, „prinčevima“ hrvatske house / tech-house i pionirima dubrovačke elektronske scene. Još od prošlogodišnjeg nastupa na Radiu 202 u sklopu tadašnje, i danas već pomalo kultne emisije „Freshbeats“, čekalo se na oficijelni nastup ovih dubrovačkih dj-eva u Sarajevu.

RE*PUBLIKA će se, vođena idejom kako na party-u nije dovoljna samo dobra muzika, i ovaj put pobrinuti za ugodnu atmosferu, popratne sadržaje i druga iznenađenja za posjetioce.

Otvoreni dio Access centra će također biti jednim dijelom ozvučen, a energetsko piće XOL kao partnersko piće prodavat će se po promotivnim cijenama. Do 23h svaki partyzan će dobiti i po jedan smiksani cd jednog od nastupajućih dj-eva (po izboru), a nakon 23h svaki deseti posjetilac. Više informacija pod opširnije ili na www.re-publika.com.

Southspirit Collective (Maro & Kayo) prisutni su na dubrovačkoj sceni od njenih samih početaka kao predstavnici najmlađe populacije među tadašnjom publikom okupljenom u ex Arsenalu. S vremenom svoje zanimanje za muziku induciraju u projekt Southspirit, pod kojim kao organizatori ostvaruju više zanimljivih elektronskih partyja, među kojima prednjače gostovanja kuma house-a Marshall Jefferson-a u Supetru i prvo gostovanje slovenca Valentina Kanzyania u Dubrovniku. Slijede i nastupi sa drugim zvijezdama, od kojih se izdvajaju DCL Project (US), Chris Rhytm (AUT), Ramon Moya (ESP), Steve Rachmad (NL), Gideon Jackson (UK),..., te inostrana gostovanja u Njemačkoj, Španiji, Austriji...

Muzika kojom šire svoj južnjački duh jednom riječju se najlakše može nazvati tech house-om (sa mirisom slanog mora). Razlog više da se terasa Access Centra za ljubitelje cupkanja na otvorenom i ovaj put otvori, a "utroba“ samog kluba ponovo dobro napuni jakim i kvalitetnim zvukom, kako bi i oni najveći ovisnici za zvukom i svjetlom došli na svoje.