Muzika
0

Soulfingersi u subotu u Sarajevu

Klix.ba
U subotu 21. juna u Sarajevu nastupit će popularna hrvatska grupa Soulfingersi.

Nakon ovosubotnjeg koncerta na kojem su nastupili "Massimo i Alkemičari", klub Coloseum priprema još jednu koncertnu atrakciju – "Soulfingers", hrvatski bend koji se do sada može pohvaliti sa čak tri Porina za dva objavljena albuma. Ovih dana rade na realizaciji trećeg albuma "No fingers like Soulfingers…" čije je objavljivanje planirano za jesen.

"Soulfingersi" su u proteklih 12 godina svoje karijere, dijelili pozornicu sa mnogim velikanima svjetske muzičke scene, poput B. B. Kinga, The Blues Brothers Banda, Myriam Makeba ili Davida Bowieja. Iako su posljednjih godina nekoliko puta nastupali u Sarajevu, "Soulfingersi" obećavaju kako će nastup u Coloseumu 21. juna biti “potpuni ugođaj za oči i uši”. Njihov repertoar uključuje uglavnom “zlatni soul” šezdesetih, klasike Jamesa Browna, Arethe Franklin, Otisa Reddinga, Sam & Davea, kao i poneku obradu Beatlesa ili Princa.

Međutim, ono što im je donijelo najviše pohvala njihov je originalni pristup, to što pjesmama šezdesetih daju vlastiti “štih”, odnosno, kako je jedan kritičar primijetio što “muziku i duh šezdesetih približavaju ukusu publike novog stoljeća”.

Početak koncerta 21. juna u clubu Coloseum je u 22:00.