{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SONEMUS fest 9. i 10. maja u Sarajevu

S
5.5.2011. u 09:59
0
3
SONEMUS fest 9. i 10. maja u Sarajevu
0
SONEMUS fest 9. i 10. maja u Sarajevu
SONEMUS fest je festival savremene umjetničke muzike kojim Samostalna organizacija nove muzike Sarajevo – SONEMUS proslavlja deset godina od svoga osnutka. U proteklom periodu SONEMUS je izveo preko 70 koncerata u desetak evropskih zemalja te nastupio na mnogobrojnim međunarodnim festivalima.
SONEMUS fest će kroz seriju od tri koncerta predstaviti djela međunarodno renomiranih kompozitora, kao i kompozicije mladih autora, čije vrijeme tek dolazi. Kao izvođači, nastupiti će neki od najeminentnijih muzičara u oblasti savremene muzike, čija virtuoznost plijeni publiku diljem Evropskih muzičkih pozornica.

Tako će u ponedjeljak, 9. maja, 2011, s početkom u 19:30 sati, zajedno sa ansamblom SONEMUS, nastupiti i švicarski partnerski ansambl PRE-ART sa atraktivnim i raznolikim programom.

U utorak, 10. maja, 2011, s početkom u 20:00 sati nastupiti će jedan od najznačajnijih bas-klarinetista sadašnjice, Ernesto Molinari, koji će pored veoma atraktivnog koncerta izvesti i muzičko-kulinarski performance – Dal niente al dente.

U pauzama između koncerata SONEMUS je pripremio i nekoliko ugodnih iznenađenja za publiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: