Muzika
0

Solomun za Lufthansin magazin: Exit je moj omiljeni festival

Klix.ba
Lufthansa magazin, novine najvećeg njemačkog avioprevoznika i jedne od najpoznatijih aviokompanija na svetu, u svom najnovijem broju pitao je neke od trenutno najpopularnijih muzičkih zvijezda koji je njihov omiljen muzički festival, a "neosporan vladar noći i velikih festivalskih bina" Solomun izdvojio je novosadski Exit.

Ovaj poznati producent, koji će zajedno sa jednako cijenjenim house magom Dixonom nastupati na mts Dance Areni ovoga jula u specijalnom trosatnom setu, prisjetio se "nevjerovatnog emotivnog iskustva“ prošle godine kada je uz razigranu publiku doživio čuveni izlazak sunca na Dance Areni.

U daljem tekstu ovog magazina, čiji mjesečni tiraž dostiže brojke od 300.000, Solomun objašnjava čar lokacije festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi i da se "Exit festival čini kao sopstveni, jedinstveni svijet“ koji "uprkos tome što privlači 200.000 ljubitelja, ima vrlo intimnu atmosferu“.

U čast jubilarnih 15 godina mts Dance Arene, nedavno je objavljen i dokumentarni film o globalnom fenomenu svjetski poznate bine Exit festivala. Film je 2016. godine snimila VICE produkcija, a u njemu se može čuti kako o čuvenoj bini govore i neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su Carl Cox, Maceo Plex, Nina Kraviz, Skrillex, ali i Solomun.

Iako se na raznim anketama vodi kao jedno od najvećih imena elektronske muzike, Solomun nije propustio da istakne da na Exit festivalu može naći muzika za svačiji ukus, bili u pitanju bendovi ili elektronska muzika.