Banski dvor
0

Solistički koncert Vlade Podanyja u Banjoj Luci 26. marta

FENA
Vlado Podany
Vlado Podany
Vlado Podany najavio je danas u Banjoj Luci solistički koncert kojim će se publici tog grada izvedbom obrada najvećih svjetskih hitova predstaviti 26. marta u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Nakon izdavanja prvog solističkog albuma "Piano album" u decembru 2009. godine, Vlado Podany je numere s albuma prilagodio scenskom izvođenju uz pratnju svog stalnog benda i simfonijskih muzičara, saopćeno je iz Podanyjevog tima.

Prvi koncert Vlado Podany Orchestral Project je održan u Sarajevu, gdje je zabilježio burno odobravanje i publike i kritičara.

Nakon sarajevskog, planirana su još tri koncerta ove godine koji će biti održani u Zenici, Tuzli i Mostaru.

"Još od početka ovog projekta moja je velika želja bila da napravim koncert u Banjoj Luci. Pored izuzetno lijepih uspomena koje nosim iz Banje Luke, senzibilitet ove publike je poseban i radujem se što ću imati priliku podijeliti emociju u direktoj komunikaciji s Banjalučanima", kazao je danas Podany na konferenciji za medije u Banjoj Luci.

On je izrazio zahvalnost ekipi koja je u Banjoj Luci omogućila da se koncert organizira u kratkom roku i bez poteškoća.

"Siguran sam da će ova dobra energija među nama vrlo brzo rezultirati novim koncertom, vjerovatno već početkom ljeta", najavio je ovaj muzičar.

Ulaz na koncert je slobodan, a RTRS će cijeli koncert prenositi uživo.