Majstor gitare
233

Solistički koncert Sanela Redžića 24. jula u Tuzli

Klix.ba
Bosanskohercegovački majstor gitare Sanel Redžić nastavlja sa realizacijom koncerata u Bosni i Hercegovini, a krajem mjeseca nastupi će u rodnom gradu Tuzli.

Koncert će se održati 24. jula sa početkom u 19 sati u Ateljeu Ismeta Mujezinovića. Na programu će se naći djela Bacha, Tedesca, Sora i mnogih drugih, koja je Sanel prethodnih mjeseci usavršavao kako na koncertnim pozornicama širom Evrope, tako i na takmičarskim programima mnogih takmičenja na kojima je bio nagrađivani učesnik. Gost na koncertu bit će mladi gitarist Emil Hadžiefendić.

Kako biva po običaju kod ovog priznatog i nagrađivanog mladog umjetnika, koncertne aktivnosti u našoj zemlji praćene su i edikativnim programom za mlade gitariste te će shodno tome pomenuti koncert biti uvertira Ljetne škole gitare koja se od 24. do 31. jula održava u zaštićenom eko ambijentu Zlača nadomak Tuzle.

"Uvijek je nevjerovatan osjećaj kada trebam svirati u rodnom gradu. Tu me jako puno ljudi zna već od malih nogu te se svaki put na neki način zelim iznova dokazati i pokazati koliko sam se od prošlog puta razvio kao umjetnik. Također sam jako sretan što imam priliku da po treći put za redom radim sa veoma talentovanim učenicima i studentima koji dolaze iz Evrope da usavrše svoje vještine sviranja klasične gitare" izjavio je za naš portal Sanel Redžić.

Treća po redu Ljetna škola gitare "Prst" ugostit će 19 učesnika koji dolaze iz 7 zemalja Evrope, te pedagoge profesora Predraga Stankovića iz Tuzle, Denisa Azabagića sa univerziteta u Čikagu, te pomenutog Sanela Redžića.

Svi mladi gitaristi će svoje steknuto znanje i rad moći prezentovati na koncertu polaznika škole gitare zakazanog za 31. juli u 18 sati, također u Ateljeu Ismeta Mujezinovica u Tuzli.

Sanel će nakon ljetnih koncerata nastaviti svoje aktivnosti u Bosni i Hercegovini te će najesen realizovati koncerte i radionice u Brčkom, Lukavcu i mnogim drugim gradovima naše zemlje.