{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Solistički koncert harmonikašice Amele Frljučkić u muzeju Ars Aevi

F
16.11.2018. u 14:09
19
2
Solistički koncert harmonikašice Amele Frljučkić u muzeju Ars Aevi
19
Solistički koncert harmonikašice Amele Frljučkić u muzeju Ars Aevi
U Javnoj ustanovi Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi 17. novembra će biti održan solistički koncert harmonikašice Amele Frljučkić.
"Kompozicije repertoara stilski pripadaju kontekstu savremene umjetničke muzike, što je, s obzirom na tretman harmonike za koji je gotovo uvriježen stav da je instrument za izvođenje prevashodno tradicijske muzike, svakako interesantan i nekonvencionalan pristup imajući u vidu i zvučni i vizuelni ambijent", saopćeno je iz Ars Aevi-a.

Na programu se nalaze djela E. Satiea, C.Rojaca, P. Nørgårda, A. Nordhaima, L. Lebiča, S. Mossenmarka i E. Rautavaara.

Amela Frljučkić je harmonikašica rođena u Podgorici.

Zvanje Magistrice muzičkih umjetnosti na harmonici je stekla 2017. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, te se u okviru studija školovala na Coservatorio di Musica Guiseppe Tartini i na Akademiji za Glasbo u Ljubljani.

Za postignute rezultate u toku školovanja dobila je posebno priznanje Univerziteta u Sarajevu "Zlatna značka", navodi se u saopćenju.

Usmjerena je na populariziranje harmonike kao umjetničkog instrumenta, te posebno populariziranje savremene muzike na harmonici.

Trenutno aktivno radi na projektu dua "Instrumental Story" koji aranžira i izvodi tradicionalnu, tango, klasičnu i autorsku muziku.

Do sada je u sklopu raznih republičkih i međunarodnih festivala, takmičenja, masterclassova i koncerata nastupila u Italiji, Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, saopćeno je.

Vođena uvjerenjem da je za razvoj dobrog umjetnika neophodna svestranost upisuje Fakultet političkih nauka u Sarajevu, Odsjek za politologiju te bachelor studij završava 2018. godine.

Trenutno živi u Sarajevu gdje je pored izvođačih aktivnosti i studentica master studija na Fakultetu političkih nauka na Odsjeku za upravljanje državom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: