Muzika
102

Solistički koncert grupe Konvoj sutra pred sarajevskom publikom

Klix.ba
Grupa Konvoj sutra će nakon deset godina održati veliki solistički koncert pred sarajevskom publikom koji će početi u 20 sati u Domu mladih.

Ovom prilikom Grupa će predstaviti svoj povratnički album "Mimosvijet" koji sadrži devet novih pjesama i publici nudi jedan novi, žestoki zvuk modernog rocka.

Ulaznice za koncert se još uvijek nalaze u prodaji putem portala kupikartu.ba i njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta, kao i putem ulične prodaje na platou Skenderija, blagajni Bosanskog kulturnog centra i cafeu Delikatesna radnja, dok će se sutra od 17 sati, ulaznice moći kupiti samo na platou Skenderija. Inače, za kompletan audio-vizuelni doživljaj zadužena je kompanija Blow-up iza koje su desetine najzahtjevnijih događaja koji su garant da će i sa produkcijskog aspekta sve biti na vrhunskom nivou. Od danas je i dostupna iOS verzija aplikacije "Mimosvijet" putem koje je moguće pratiti sve aktuelnosti u vezi sa ovom popularnom sarajevskom grupom.

"Posljednje probe koje smo imali prošle su u zaista sjajnoj atmosferi i koncert dočekujemo spremni za odličnu svirku! Pored novog albuma, publici ćemo predstaviti i nove aranžmane starijih pjesama tako da će ovo sigurno biti koncert kako za mlađu tako i stariju publiku. U svakom slučaju svima koji sutra budu sa nama obećavamo odličan provod", istakao je gitarista Konvoja, Hamdija Salihbegović.

Nakon što je prošle sedmice promovisana prva mobilna aplikacija jednog benda na Balkanu, "Mimosvijet", koja je do sada bila dostupna za korisnike android operativnih uređaja, danas je u susret koncertu objavljena i nova verzija koju sa Google storea mogu preuzeti i korisnici iOS uređaja.

"Drago nam je što se i na ovaj način približavamo našoj publici koja će odsad moći na jednostavniji način moći pratiti sve naše aktivnosti u budućnosti. Pozivamo sve da se druže s nama putem ove aplikacije", poručio je Salihbegović te se još jednom zahvalio kompaniji Sayber koja je zaslužna za razvijanje aplikacije.

Frontmen grupe Strava škola, Admir Čular, naveo je kako su momci spremni da zagriju atmosferu u Domu mladih.

"Mi smo mlad bend koji je još uvijek na početku i ovaj koncert će nam biti prilika da steknemo veliko iskustvo", rekao je Čular te se još jednom zahvalio grupi Konvoj na ukazanoj prilici.

Ulaz za publiku počinje od 19 sati i 15 minuta, dok je početak koncerta najavljen u 20 sati.

Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i tehničke informacije oko koncerta, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba, web stranici albuma www.mimosvijet.ba, te na Facebook fan pageu.