Muzika
0

Šok zbog smrti Tošeta Proeskog

Sarajevo-x.com
Tragična smrt popularnog makedonskog pjevača Tošeta Proeskog šokirala je sve njegove obožavatelje, estradne kolege pa i one koji nisu bili ljubitelji njegove muzike. Neki od javnih bh. ličnosti i kolega 26-godišnjeg makedonskog umjetnika za naš su portal dali prve komentare i izrazili svoju žalost.

"Bila je to prva vijest koju sam čula čim sam se probudila i zaista sam šokirana. Poznavala sam Tošeta, a naš menadžer Haris bio je u izuzetno dobrim odnosima sa njim i njegovom menadžericom Ljiljom. Haris je čak i organizovao posljednji Tošetov koncert u Sarajevu. Ne znam šta da vam kažem, nadala sam se da se radi o nekoj dezinformaciji, ali znam da nije tako. Toše je bio jedna od najpozitivnijih ličnosti na estradi i bio nam je jedan od najdražih kolega koji je uvijek pozitivno utjecao na sve ljude oko sebe“, objasnila je Aida Jašarević, pjevačica u grupi Erato.

"Poznavala sam Tošeta lično jer je nekoliko puta gostovao u emisiji TV Bingo Show. Tada sam upoznala njega i njegovu menadžericu Ljilju i moram reći da su njih dvoje za mene uvijek bili personifikacija svega onoga što je za mene normalnost. Bez obzira ko je u pitanju, ovakva tragedija je ogroman šok jer nas podsjeća koliko je život zapravo kratak i ne možemo si pomoći, a da ovakvu tragediju ne doživimo lično jer osjećamo da se ovako nešto svima nama može desiti. Njegova smrt pogodila je ljude koji ga nisu poznavali, ali osjećaju da su ga znali jer smo svi bili povezani sa njim kroz njegove pjesme. Još uvijek sam u šoku i jako mi je žao“, kazala je voditeljica i pjevačica Tinka Milinović.

"Nisam znao da je poginuo. Stvarno mi je žao momka, mlad je. To je zaista tužna, jako loša vijest. Jednostavno se ne da…kao što se kaže na Balkanu 'ne da se usranom do potoka'. Tek je došao do nekih para, postigao neki uspjeh, krenulo ga i eto… Stvarno je bio dobar pjevač. Žao mi je, žao mi je zbog toga“, rekao je Dino Šaran, frontman grupe "Letu štuke“.

"Pravo sam šokiran ne mogu da vjerujem da se to desilo. Tako je mlad i uspješan bio, meni je to šokantno zato što ja stalno putujem i čovjek odmah na sebe pomisli. Na kraju krajeva, svejedno je koliko je uspješan i talentovan bio, čovjek je zaista premlad i još uvijek ne mogu da vjerujem. To je sudbina i sudbina je bila da u tako mladim godinama postigne tako veliki uspjeh i sada da mu se ovo desi“, objasnio je Emir Bukovica, frontman grupe Emir&Frozen Camels.

"Prva poruka koju sam jutros dobio bila je vijest o smrti Tošeta Proeskog. Smrt je jedina sigurna stvar u životu. Meni je Tošeta žao zato što je stvarno mlad čovjek i bio mi je bezuvjetno drag iako nisam bio lud za muzikom koju je radio. Vidio sam da je bio predivan čovjek. Samo mogu reći da je smrt jedina sigurna stvar u svakom životu“, naglasio je Elvir Laković Laka.

Poginuo Toše Proeski In memoriam: Kako je pjevao Toše Proeski (video)