Muzika
126

Snow Fest Sarajevo počinje početkom februara: Nastupaju poznati bendovi

Klix.ba
Članovi Ferijalnog Saveza BiH odlučili su se, u svrhu promocije i uzidizanja zimskog turizma, na organizaciju prvog zimskog muzičko-interaktivnog festivala imena Snow Fest Sarajevo (SFS). Festival traje dva dana, tačnije 07.02.2015 i 08.02.2015. Festival će biti održan na platou iza hotela Feri na Velikom polju (planina Igman). Jedan festivalski dan traje od 10:00 do 16:00. Ono čime se organizatori ovog festivala ponosi je činjenica da će na festivalu biti aktivna dva stagea.

Prvog dana festivala na Main stageu nastupa popularni mostarski bend Zoster, a kao njihova predgrupa publiku će uveseljavati bend Electric Five.

"Drugog dana festivala ćemo se zabavljati uz muziku benda Letu Štuke, a prije njih performans će imati jako talentirana grupa sarajevskih muzičara zvana Strava škola", navode organizatori.

Organizacija “Chain Reaction” u saradnji sa udruženjem umjetnika “Baza” će u oba dana festivala animirati svoju publiku kroz veliki broj umjetničkih I muzičkih performansa. Za DJing dio će se pobrinuti već popularni line up organizacije “Chain Reaction”: Worda, Menya, Armin DI High, Vontech, Da Hox i Sanka, te će umjetnici udruženja “Baza” uz odličnu muzičku podlogu biti u mogućnosti uz izložbe, izraditi nekoliko umjetnina. Obje organizacije su se pobrinule da organizuju I radionice u kojima će moći sudjelovati svi sudionici festivala.

Na Snow Festu Sarajevo će po prvi put kao jedna od mnogo igara i animacija biti predstavljen “bubble football”, najsmiješnija verzija igre nogomet, čija je popularnost u ogromnoj ekspanziji na zapadu. Snow Fest Sarajevo premijerno u BiH predstavlja “bubble football”.

Karte se mogu nabaviti po cijeni od 15 KM po danu, što uključuje prevoz u oba smjera (okupljanje u 10:00 sati kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu), sudjelovanje u svim animacijama i igrama koje će biti organizovane i prisustvo na koncertu. Za one koji će se odlučiti posjetiti SFS svojim privatnim vozilom karta košta 7KM po danu i u nju je uključeno sve osim prevoza.

Ferijalni savez BiH je za one koji bi željeli provesti oba dana festivala obezbijedio aranžman koji uključuje oba dana festivala i jedno noćenje u hotelu Feri po cijeni od 59 KM.

Karte se mogu kupiti u prostorijama Ferijalnog saveza BiH u ulici Čemaluša br.1, te u Caffe bar Classic Dobrinja 2.

"Za više informacija možete posjetiti naš Facebook fan page ili nas pozvati na broj: +39761518825 ili +38733208910", navode organizatori.