Muzika
0

Snoop Lion promijenio mišljenje o gay reperima

Klix.ba
Snoop Lion
Snoop Lion
Muzičar Snoop Lion, nekada poznat kao Snoop Dogg, nedavno je na sav glas davao svoju podršku LGBT zajednici. Sada je promijenio i svoje mišljenje o prihvatanju gay repera u hip-hop kulturi.

Svoj novi stav Snoop je iznio u intervjuu za VH1. Kako je i ranije tvrdio, Snoop nije imao problema sa homoseksualcima, ali je tvrdio da u hip-hop kulturi, zbog njene muževnosti, nema mjesta homoseksualnim umjetnicima. U posljednjem intervjuu, Snoop je naveo kako će ih hip-hop zajednica na kraju morati prihvatiti, "zbog trenutnog uticaja jedinstva u muzici“.

"To će se desiti u bliskoj budućnosti, jer su svi otvoreni za sve. Toliko se međurasnih odnosa dešava i toliko ujedinjenja u muzici i životu uopće. Ljudi prelaze i postaju dijelom drugih kultura“, rekao je Snoop.

Nakon deklarisanja Grammyjem nagrađivanog umjetnika Franka Oceana, razgovor o LGBT umjetnicima u hip-hop svijetu je postao prilično vruća tema. Kantautor John Legend nedavno je prodao prava za svoju dramu o prikrivenom gay reperu koji pokušava da uspije u hip-hopu.