{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snimanje prvog albuma kao nagrada za pobjednike

S
5.4.2011. u 15:59
0
0
Snimanje prvog albuma kao nagrada za pobjednike
0
Snimanje prvog albuma kao nagrada za pobjednike
Konkurs za učešće u programu Jaeger Music Night otvoren je 28. marta, a prijave se mogu slati sve do 9. aprila. U Programu mogu učestvovati svi bosanskohercegovački demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock'n'rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine.
Prijave, koje trebaju sadržavati kraći opis grupe, kopije ličnih dokumenata svih članova benda na kojima se može jasno vidjeti datum rođenja vlasnika dokumenta, te CD ili USB sa najmanje jednom, do dana prijave neobjavljenom autorskom pjesmom, u audio ili mp3 formatu, treba poslati najkasnije do 9. aprila tekuće godine. Prijave treba poslati u koverti sa čitkom napomenom “Prijava u Program Jaeger Music Night”, na adresu: G3 Studio d.o.o, Trnska cesta 9, 88220 Široki Brijeg, BiH.

Pristigle prijave ocijenit će žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jaegermeistera za BiH. Žirijem će predsjedavati Brano Jakubović, uspješni muzički producent i član grupe "Dubioza kolektiv".

Imena učesnika ovogodišnjeg izdanja Jaeger Music Nighta bit će objavljeni najkasnije do 20. aprila. Izabrani učesnici dobit će priliku da sviraju na plaćenim nastupima koji će u sklopu programa Jaeger Music Night 2011. biti održani širom BiH i na kojima će se takmičiti u svojevrsnim duelima bendova.

Ukupno će biti održana tri kruga takmičenja. Nakon svake svirke bit će otvoreno glasanje u tri kategorije: SMS porukama, putem web-stranice www.jaegermusicnight.ba, a glasat će moći i publika na samim koncertima. Pobjednik i bend koji prolazi u naredni krug konkursa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta će biti obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Podsjećanja radi, prvi Jaegermeisterov program podrške mladim rock'n'roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u.

Kako Jaegermeister smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelu svijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše planete, program Jaegermeistorove podrške muzici proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.

Neki od popularnih svjetskih bendova koji su u prošlosti učestvovali u Jaegermeisterovom programu podrške su, između ostalih, i Bloodhound Gang i Slayer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: