Muzika
21

Snake Eater slavi peti rođendan na koncertu u Slogi

Klix.ba
Neustrašivi ratnici rock'n'roll svijeta, High Voltage Rock pioniri Snake Eater Vas pozivaju na dešavanje koje će ostati upisano u historiji sarajevskog rock'n'rolla kao nezapamćen prijenos energije sa bine na publiku, a sigurno i obratno - peti rođendan Snake Eatera.

Počevši oficijelnu karijeru krajem marta 2010. godine, a bivajući rockeri od trenutka kada su ugledali svjetlo dana, Snake Eater je u pet godina postojanja dokazao da rock'n'roll nije mrtav.

Svirali su jednako žestoko bez obzira na datum, grad, lokaciju i situaciju - istu nesmiljenu High Voltage Rock žestinu osjetila je publika u zadimljenim lokalima, kao i na stadionu kada je kombinacija mokre bine i otvorene struje umalo ubila cijeli bend, upisavši ih prerano u legende!

U jednom danu su snimili osamnaest pjesama od kojih se šesnaest našlo na debi ostvarenju "Dabar" koje je 2013. godine proglašeno albumom godine od strane slušatelja i čitatelja The Aebyss portala i radijske emisije! Na istom albumu našle su se pjesme "Plameni Ljubavnik", "Izgubljen i Proklet" i "Oštećena Roba" koje su izabrane kao singlovi, iako je publika kao neke od svojih hitova proglasila jednako fantastične "Dabar", "Kraljica Pušenja" i svima dragu "Imam Erekciju"! Album je i dalje dostupan za besplatan download na adresi http://najboljibend.bandcamp.com

  1. maja 2015. godine Snake Eater će proslaviti pet godina uspješnog rada nastupom u kultnom sarajevskom klubu Cinemas (Sloga). Sloga se nametnula kao logičan izbor - bila je i ostala dom rock'n'rolla i odličnog zvuka sve ove godine, jedna od najdražih sarajevskih bina Snake Eateru, te je sasvim jasno zašto je ova fantastična lokaciju izabrana za ovu posebnu noć. Na velikom sarajevskom koncertu, Snake Eater će izvesti album "Dabar", ali i predstaviti veliki broj pjesama koje će se naći na njihovom nadolazećem albumu - dođite da po prvi put čujete numere "Sanela", "Lakirana Ljepotica", "Sam Protiv Svih", ali i mnoge druge!

Specijalni gosti su sarajevski rock bend FUTAVCI! Članovi Futavaca su poznata lica i imena filmskog i televizijskog svijeta, a jedno od njih je i bubnjar Futavaca Edward ED Buturowitz - režiser, majstor fotografije i montažer spota "Oštećena Roba" benda Snake Eater. Futavci su snimili album "Socijalni Rock" 2014. godine koji poklanjaju na adresi http://www.futavci.com/album/socijalni-rock/

Rođendan ne bi bio rođendan da slavljenik ne časti! Svi posjetitelji će na ulazu platiti konzumaciju od 6 KM koja im se u punom iznosu po dolasku na šank automatski vraća u vidu pića po njihovom izboru!