Verena Cerovina, Hayatova zvijezda
0

VIDEO / "Smeta mi kad mi prigovaraju zbog dobrog izgleda"

Piše: N. Jamaković
Atraktivna Sarajka Verena Cerovina koja je prije nekoliko mjeseci osvojila treće mjesto na Hayatovom showu "Zvijezda možeš biti ti" ovih dana 'ulazi u studio' kako bi snimila svoju drugu pjesmu. Prva, pod nazivom "Bježi kući", naišla je, kako ističe Verena, na dobru podršku publike i ima više od 40.000 pregleda na YouTubeu.

"I prije showa ja sam se bavila muzikom, a nakon što sam osvojila treće mjesto to svakako nastojim iskoristiti. Od učesnika jedino smo pobjednik Mirza Šoljanin i ja potpisali ugovore s Hayat productionom i nas dvoje ćemo uskoro na turneju u Sloveniju", počinje Verena razgovor za Sarajevo-x.com.

Na Hayatov show se prijavila sama i zadovoljna je ostvarenim plasmanom. Malo joj, kaže, smeta to što neki smatraju kako karijeru gradi na odličnom izgledu, a ne na pjevanju i dobrom glasu.

"To su oni koji nikad nisu čuli kako pjevam. Kako sam već rekla, ja sam se i prije Hayatovog showa bavila muzikom, završila sam i nižu i srednju muzičku školu, na odsjeku za solo pjevanje, a sad se pripremam za prijemni ispit na Muzičkoj akademiji", ističe 19-godišnja Verena i dodaje:

"Dobar izgled mi je u svakom slučaju prednost, jer ljudi pored dobre pjesme vole vidjeti i da osoba lijepo izgleda i da vodi računa o izgledu. Po mom mišljenju za uspjeh u karijeri je bitan ukupan scenski nastup, a ja sam oduvijek voljela lijepo izgledati i dotjerivati se".

Na kraju, Verena je poručila da će ostati maksimalno posvećena muzici, te polako, ali sigurno snimati pjesme za svoj prvi album i graditi svoju karijeru.