{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Smells Like Teen Spirit" pod vedrim banjalučkim nebom

21.4.2015. u 22:28
77
15
"Smells Like Teen Spirit" pod vedrim banjalučkim nebom
77
Ljetna pozornica banjalučke tvrđave Kastel večeras je bila hram rock'n'rolla.
Na Kastelu, koji nije bio puniji posljednjih deset godina, izvedena je "Rock simfonija", jedinstveni muzički projekat u kojem učestvuju banjalučki gudački orkestar, horski pjevači, rock i rap bendovi, kao i najpoznatiji vokalni solisti iz Banje Luke.

Kombinacijom rocka i klasičnog muzičkog izraza ova grupa umjetnika izvodi obrade najpoznatijih svjetskih hitova.

"Rock simfonija" premijerno je izvedena u oktobru u Kulturnom centru Banski dvor u Banjoj Luci, kada i dvije večeri nisu bile dovoljne za sve zainteresovane.

“Rock simfonije su svakodnevnica u modernom svijetu, a za njihovu realizaciju trebalo bi da budu ispunjeni određeni uslovi pri održavanju - od ambijenta u kojem se izvode do broja muzičara koji učestvuju. Kompletan projekat je usmjeren ka koncertnom nastupu i izvođenju popularnih rock hitova u klasičnoj kompoziciji, a u kombinaciji rock grupe sa vokalnim izvođačima, simfonijskim orkestrom i horom. Ideja je inspirisana brojnim rock simfonijama u svijetu koje su zabilježile veliki uspjeh, a koje ujedno daju počast poznatim i bezvremenskim rock hitovima", rekao je idejni tvorac projekta Dragan Moconja.

Sastav muzičara za koncert na Kastelu bio je proširen, a dio "Rock simfonije" su, istakao je on, i studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, profesori i učenici Srednje muzičke škole "Vlado Milošević", vokalni izvođači iz grupa Tupas Mene, Bandaneon Square, Acoben Electric, Lady D, Vanja the Frog i Brutal protest.

Na koncertu su izvedene pjesme "One", "Nothing Else Matters", "Black", "Smooth Criminal", "Gangster's Paradise", "Smells Like Teen Spirit"...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: