Rođendanska mini-turneja
0

VIDEO / Slovenačka rock'n'roll atrakcija Elvis Jackson u aprilu u Sarajevu

Klix.ba
Pripremite svoje gumene dušeke i šlaufe, slovenačka rock'n'roll senzacija Elvis Jackson će četrnaestog aprila održati koncert u sarajevskom klubu “Sloga”, prvi njihov koncert u Sarajevu od 2009. godine.

Elvis Jackson osnovan je 1997. godine u Sloveniji. Zahvaljujući unikatnom zvuku koji sadrži elemente reggaea, ska-punka, hardcorea i metala, Elvis Jackson je postao poznat ne samo širom regiona, već i svijeta. Posljednje studijsko izdanje “Against The Gravity” iz 2009. godine producirao je Billy Gould (Faith No More), dok je mastering radio Rich Veltrop (radio sa grupama Slayer, Aerosmith, Rage Against The Machine...). Novim singlom “Window” koji možete poslušati ekskluzivno na njihovoj Facebook stranici, Elvis Jackson najavljuje i peto studijsko izdanje koje će biti objavljeno 2013. godine.

Podršku Elvis Jacksonu će pružiti hardcore punk bend Genetičkakontrola iz Prijedora. Genetička kontrola osnovana je 1998. godine u Prijedoru i jedan su od najdugovječnijih bendova iz ovog grada. Njihova muzika nastaje na osnovama hardcore i punk zvuka sa dozom hip-hop i rock zvuka.

Nastup benda Elvis Jackson održat će se u sklopu mini-turneje kojom se slavi petnaesti rođendan grupe, a u sklopu ove turneje Elvis Jackson će posjetiti i Novi Sad, te Beograd.

Ulaznice za sarajevski koncert bit će dostupne po cijeni od 5 KM u pretprodaji (mjesto pretprodaje: klub “Sloga”), a na dan koncerta karta će koštati 10 KM.